Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma prije dvije godine pokrenula je projekt Plastičnim čepovima do skupih lijekova. U projekt su se uključile škole, vrtići, Caritasi, pojedinci i poduzeća. U HGK održan je sastanak gdje je isti prezentiran i dobio je podršku struke ali i smjernice po kojima će se raditi.

Kako udruga nije ovlašteni sakupljači otpada ( plastičnih čepova), sklopili su ugovor o suradnji sa Čakom-om. Do sada su prikupili i uskladištili preko 8 tona plastičnih čepova. U sklopu Dana planeta Zemlje u OŠ Nedelišće priredili su edukativnu akciju i primopredaju plastičnih čepova koje su prikupili učenici.

III. OŠ Čakovec je među prvima pokrenula prikupljanje čepova, ali i napravila istraživanje koje je pokazalo da su čepovi svuda oko nas u okolišu, a zabilježeni su i slučajevi ugibanja ptica i riba koje progutaju čepove odbačene u okoliš.

Zato čuvajmo okoliš i pomozimo oboljelima – moto je UOLL-u iz koje apeliraju na građane da ne bacaju plastične čepove u okoliš ili smeće jer oni se mogu reciklirati i na taj način pomoći oboljelima. Iz udruge najavljuju intenzivnu edukacijsku kampanju i informiranje građana da im se priključe u projektu.

Pozivaju građane da im prikupljaju plastične čepove i doniraju udruzi koja jedina u RH prikuplja čepove i na taj način ih zakonski zbrinjava. Sve informacije možete saznati na njihovim internet stranicama ili na broj mobitela 091 508 8486.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije