Donje Međimurje zaslužuje svoje ljude u izvršnoj vlasti VZMŽ

Donje Međimurje zaslužuje svoje ljude u izvršnoj vlasti VZMŽ

U četvrtak 18. travnja je u Donjem Vidovcu održana je izborna  skupštine Vatrogasne zajednice područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija. Izaslanici vatrogasnih društava iz tih sredina, kojima su pridodani i vatrogasci Donjeg Mihaljevca iz sastava Općine Sveta Marija, izabrali su novo čelništvo zajednice.

I u trećem mandatu predsjednik će biti Andreas Lisjak iz DVD-a Sveta Marija. Njegov zamjenik je Josip Nađ iz DVD-a Donji Vidovec. Zapovjednik je i nadalje Stanko Vugrinčić iz DVD-a Kotoriba, a njegov će zamjenik biti Vladimir Žinić iz DVD-a Donja Dubrava. Novi tajnik je Dejan Kočiš iz DVD-a Donji Mihaljevec koji je na tom mjestu naslijedio kolegu Krešu Gregureka. U Savjet vatrogasne mladeži  Vatrogasne zajednice Međimurske županije izabran je Anđelko Gašparić iz DVD-a Sveta Marija.

Na skupu je odlučeno da se u sklopu zajednice oformi Savjet vatrogasne mladeži jer su mišljenja kako mlade ljude treba zadržati među vatrogascima i oni su jamstvo da će se broj članova po društvima neće osipati.


Donje Međimurje zaslužuje svoje ljude u izvršnoj vlasti VZMŽ

Na temelju višegodišnjih dobrih rezultata vatrogasnog vrednovanja članstva, skupštinari su zaključili kako je došlo vrijeme da konačno imaju svoje predstavnike u samom vrhu izvršne vlasti Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Predloženo je i sugerirano da se dade potpora Andreasu Lisjaku za funkciju dopredsjednika spomenute zajednice, a Stanku Vugrinčiću da bude potvrđen za pomoćnika županijskog vatrogasnog zapovjednika. O novom čelništvu Vatrogasne zajednice Međimurske županije odlučivat će se u petak 10. svibnja kada će biti održana njena izborna skupština.

Spomenuta zajednica će četvrti puta održati mimohod vatrogasnih  vozila prometnicama donjeg Međimurja. Bit će to u nedjelju 5.svibnja. Vozila će u 9,30 startati u Donjem Mihaljevcu, a završetak mimohoda, nakon što obiđu sva mjesta bit će u Svetoj Mariji.

Sjednici su nazočili Josip Grivec, općinski načelnik Donjeg Vidovca i njegov zamjenik Dražen Lukša koji su zahvalili vatrogascima na uspješnom humanom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije