Gimnazija i OŠ Hodošan srebrne na natjecanju Crvenog križa

Gimnazija i OŠ Hodošan srebrne na natjecanju Crvenog križa

Ovogodišnje 5. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije održano je 13. travnja u Srednjoj školi Krapina. Na natjecanju su sudjelovali osnovnoškolci iz OŠ Hodošan, OŠ Belec, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Đurđ, OŠ Vidovec, OŠ Breznički Hum, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, OŠ Oroslavje, OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli i OŠ Lijepa Naša Tuhelj.

Srednje škole koje su sudjelovale na natjecanju su Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Srednja škola Zlatar, Srednja škola Krapina, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Oroslavlje i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin. Svečano otvaranje bilo je u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina.

Međimursku županiju predstavljale su ekipa podmlatak iz OŠ Hodošan i ekipa mladeži iz Gimnazije Josip Slavenski Čakovec. Moralnu i tehničku podršku objema ekipama pružili su ravnateljica GDCK Čakovec Nada Špoljarić i Sanja Goleš (obje članice 5. međužupanijskog povjerenstva), te članovi komisija Nikola Dragosavac, Dubravka Kečkeš, Karla Sabolek Lovrec, Alenka Novak, Štefanija Minuvrana i Boris Barić.

Podršku ekipama dali su i predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj, dopredsjednik Antun Halić, članovi Odbora GDCK Čakovec Zdenka Lipić, Katarina Matulin i Milivoj Kossi, volonteri Dubravka Novak, Vera Matulin, Josip Horvat i Karla Zanjko i ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić.

Poslije svečanog otvorenja, natjecanje se nastavilo u prostorijama škole, a nakon 4 sata natjecanja proglašeni su konačni rezultati. Iako je konkurencija bila velika i jaka, međimurski predstavnici zadovoljni su postignutim rezultatima.

U kategoriji mladeži prvo mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Krapina sa 113,8 bodova od ukupno 120 mogućih bodova; drugo mjesto zauzela je ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca sa 112,6 boda, a treće mjesto pripalo je ekipi mladeži Srednje škole Pregrada sa 103,1 boda.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Krapine sa 114,7 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Hodošan sa 114,3 boda, a treće mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog sa 114,1 bodova. Nakon što su postale sigurne nositeljice srebrnih odličja članice pomlatka OŠ Hodošan i članice mladeži Gimnazije Josip Slavenski Čakovec pokazale su neskrivenu radost.

Stručnu pomoć ekipama je pružila dr. Gabriele Turk, a ekipe su se natjecale u sastavu: mladež Gimnazije Josip Slavenski –  mentor Krešimir Trojko i članice Ana Zrna, Tajana Pavlic, Iva Ivković, Martina Halić, Darja Barić i Marta Sabol i ekipa pomlatka OŠ Hodošan – mentorica Monika Kanižaj i članice Ana Jančec, Danijela – Katarina Dominić, Ines Oreški, Nikolina Zrna, Lara Čemerika i Petra Tomašek.

Spomenimo da će ekipa mladeži iz Gimnazije J. Slavenski Čakovec 1. lipnja 2013. godine sudjelovati na XIX. Regijskom natjecanju ekipa prve pomoći Civilne zaštite i Crvenog križa u Murskoj Soboti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije