SVEČANO PREDSTAVLJENA U CZK ČAKOVEC

FOTO Županijska liga protiv raka Čakovec svečano predstavila svoju monografiju!

Već više od 20 godina pružaju ruku podrške osobama liječenima od raka

U povodu obilježavanja 20. obljetnice djelovanja, a u znak zahvale i sjećanja na brojne drage osobe koje su na putu borbe sa zloćudnim bolestima nesebično dijelile znanje i iskustvo s onima kojima je to bilo najpotrebnije, Županijska liga protiv raka Čakovec predstavila je svoju monografiju.

Županijska liga protiv raka Čakovec neprofitabilna je humanitarna udruga koja se bavi prevencijom raka i rehabilitacijom te davanjem podrške osobama liječenim od raka. Osnovana je 1998. godine i od tada je utočište, mjesto potpore i savjeta za osobe oboljele od raka i njihove obitelji.

>> Županijska liga protiv raka Čakovec predstavila svoju monografiju

– Izuzetno sam ponosan na sve moje suradnike, na sve članove Lige i na ono što smo napravili za ovaj kraj i za naše ljude. Postali smo prepoznatljivi mnogo šire od Međimurja, što nam daje snagu da i dalje radimo i ustrajemo u svojim aktivnostima – kazao je predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec prim. Hussein Saghir, dr.med.

Kroz svoje aktivnosti nastoje ukazati na važnost i potrebu preventivnih pregleda, ali i pokazati oboljelima da u svojoj bolesti nisu sami. Imaju pet klubova: Klub žena operiranih od raka dojke Nova Nada, Klub laringektomiranih Klub oboljelih od raka prostate, Udrugu oboljelih na debelom crijevu i Klub žena oboljelih od ginekoloških zloćudih tumora Vita. Za svojih 20 godina djelovanja, Županijska liga protiv raka Čakovec primila je najviše županijsko priznanje, Nagradu Zrinski za 2018. godinu, a u svom radu uvijek su imali podršku Međimurske županije i župana Matije Posavca koji se rado odaziva na sve njihove akcije. 

– Vaša žrtva koju svjesno prihvaćate da pomognete drugima zaslužuje pohvale i divljenja. Vaša uloga humanosti, zajedništva, snage i uspjeh udruge 20 godina izvire iz toga. Humanost je jedan od temeljnih osnova da život provedete u psihičkom zdravlju. Radite ono najplemenitije zbog čega čovjek postoji i na tome vam hvala – poručio je župan Posavec.

U pripremi monografije sudjelovalo je više od trideset autora, a ona svjedoči o uspješnoj povezanosti zdravstvenih stručnjaka i pacijenata, ali i povezanosti brojnih drugih sektora društva na putu borbe protiv malignih bolesti u Međimurskoj županiji.

Glavna urednica monografije dr. med. Renata KutnjakKiš rekla je kako su na pripremi monografije radili više od tri godine te da monografija sadrži gotovo 400 stranica, više od 1400 fotografija i stotinu isječaka iz novina.

– Bilo je izazovno to sve uobličiti u smislenu razumljivu cjelinu. Monografija je bila završena prošle godine, ali zbog pandemije nismo bili u mogućnosti napraviti promociju. Sretni smo i ponosni što smo ovaj zajednički projekt priveli kraju, a svima vama zahvaljujem što ste tu radost odlučili podijeliti s nama – rekla je.

Promociji u Centru za kulturu Čakovec nazočili su mnogi članovi Lige i njeni podupiratelji, kao i predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med. koji je istaknuo da je Županijska liga protiv raka Čakovec jedna od najaktivnijih liga u Hrvatskoj. 

– Listajući vašu monografiju ostao sam zadivljen količinom aktivnosti koje provodite. Monografija će ostati kao trajni podsjetnik na posao koji radite, budite ponosni na sebe i na ljude kojima pružate pomoć – zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije