Vijesti / Društvo
Društvo
ŽUTA TOČKA U Čakovcu održana prva fundraising edukacija za organizacije civilnog društva
BŠK

fundraising aktivnosti

ŽUTA TOČKA U Čakovcu održana prva fundraising edukacija za organizacije civilnog društva

Danas, 24. svibnja održana je prva fundraising edukacija za organizacije civilnog društva Međimurske županije

Inicijativu je pokrenula Erna Treska Sorić kao sudionica nacionalnog projekta „Žuta točka – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj“ s željom da se fundraising teorija i praksa učine dostupnima i približe ostalim organizacijama civilnog društva u Međimurskoj županiji.

Na fundraising edukaciji sudjelovali su predstavnici 13 organizacija iz raznih područja društvenog djelovanja. Edukaciju je vodila Mladenka Majerić, savjetnica za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija i pokretačica projekta „Žuta točka“.

Znanja dobivena ovom edukacijom organizacije će dodatno razviti kroz planiranje vlastitih fundraising aktivnosti uz savjetovanje i podršku Mladenke Majerić i Erne Treska Sorić.

S obzirom da je edukaciju omogućila Međimurska županije na samom početku, zamjenik župana gosp. Josip Grivec pozdravio je sudionike. Predstavnici udruga  izjavili su kako im je ova edukacija bila vrlo korisna i otvorila nove vidike i ideje za razvoj odnosa s donatorima i jačanje financijske održivosti i vidljivosti organizacije, a planira se i nastavak aktivnosti u ovom području kroz organizaciju regionalne „Žute točke“ i jače povezivanje civilnog i poslovnog sektora.

Na edukaciji su sudjelovale sljedeće udruge: Udruga umirovljenika Prelog Udruga slijepih Međimurske županije Udruga oboljelih od celijakije ŽNK Međimurje Čakovec Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske Županijska liga protiv raka Čakovec Savez udruga "Prvi korak" Udruga za autizam Pogled Udruga Međimurski slatkiši Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID Hrvatska udruga slijepih i slabovidnih Udruga sportske rekreacije "Urbani sportovi" Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije Platforma za Društveni centar Čakovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video