Međimurci u Rijeci putem projekta “Zajedno za nas”

Međimurci u Rijeci putem projekta “Zajedno za nas”

U prostoru Mjesnog odbora Zamet u Rijeci 3. travnja u sklopu projekta “Zajedno za nas” održana je radionica “Jačanje kapaciteta udruga i zaniteresirane javnosti za sudjelovanje u procesima deinstitucionalizacije socijalnih usluga”.

“Zajedno za nas” je projekt udruga partnera: Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Varaždin, Udruge invalida Donja Stubica, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pula i Društva tjelesnih invalida grada Rijeke. 

Svrha radionice je bila educirati i informirati zainteresirane dionike i javnost o potrebi razvoja mreže dostupnih socijalnih usluga, deinstitucionalizacije i promicanja alternativnih oblika skrbi u zajednici. Na radionici su prisutni upoznati s procesom deinstitucionalizacije socijalnih usluga, strateškim dokumentima koji reguliraju ovo područje i rješenjima iz novog Zakona o socijalnoj skrbi.

U njima su sudjelovali predstavnici Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec (Miljenka Radović mag. iur, Milan Logožar, Ivana Sklepić mag.soc.rada i Katarina Levačić), Centaropreme Re&Zin (Đurđica Hribar i Višnja Rakin), Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Damir Herega), Društva tjelesnih invalida grada Rijeke (Irene Ujčić-Rob) te profesorica defektologije Laura Grubišić iz Ekonomske škole M. Mirkovića iz Rijeke.

Radionici je prisustvovalo 29 sudionika. Uz članove domaćina, Društva tjelesnih invalida grada Rijeke, tu su bili i predstavnici Centra za socijalnu skrb Grada  Rijeke, Udruge invalida kvarnerskih otoka,  Društva multiple skleroze PGŽ i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije