Policija će u Čakovcu nadzirati pješake i bicikliste

Policija će u Čakovcu nadzirati pješake i bicikliste

U srijedu 10. travnja od 10 do 15.30 sati na području Grada Čakovca policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provesti će operativnu akciju “Nadzor pravilnog kretanja pješaka i vozača bicikla”.

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja u prometu vezanih na nepropuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima, nekorištenje obilježenih pješačkih prijelaza od strane pješaka, nepropisno prelaženje pješaka preko kolnika i ometanje kretanja vozila, nepoštivanje prednosti prolaska, nadzor korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje vozača bicikala do 16 godina starosti, pravilno kretanje vozača bicikla po kolniku i ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Svrha ove akcije je smanjenje rizika, odnosno suzbijanja kršenja prometnih propisa koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu, te povećanja stanja sigurnosti prometa na cestama.

Radionice na temu “Poštujte naše znakove”

U četvrtak 11. travnja od 11 do 13 sati na Poligonu za pješake i vozače bicikla u Čakovcu u Športskoj ulici u sklopu preventivnog projekta “Imam izbor” za učenike 5. razreda Osnovne škole Kuršanec provest će se sedma komponenta interaktivne radionice na temu “Poštujte naše znakove”.

Tijekom radionice policijski službenici će učenicima predstaviti ulogu i područje rada prometne policije, važnost poštivanja prometnih propisa, ukazati im na moguće opasnosti u prometu na putu od kuće do škole, a s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama, te sprječavanja ugrožavanja njihovih života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije