Glumci iz Sv. Martina na Muri oduševili mnogobrojnu publiku

Glumci iz Sv. Martina na Muri oduševili mnogobrojnu publiku

Prošlo je 16 godina od prve dramske predstave u organizaciji HKUU Sveti Martin (poznati Teštament). U to vrijeme dramska sekcija odigrala je nekoliko dramskih tekstova te sudjelovala na nekoliko tadašnjih županijskih smotri gotovo u pravilu s dramskim tekstovima njihovog domaćeg autora Franje Karlovčeca.

Eto, 11 godina nakon zadnje odigrane predstave u gotovo istom sastavu predstavili su se ponovno. Dramska sekcija bila je iznimno aktivna i uvježbala novu predstavu “Pravica” autora Franje Karlovčeca. Jedanaest glumaca svoju premijeru u tri čina imalo je u subotu 6. travnja pred prepunom župnom dvoranom.

Redateljica, voditeljica dramske skupine, a i nositeljica jedne od uloga je Anđelka Klemenčić. Dramska sekcija uložila je puno svog slobodnog vremena i truda kako bi se uspješno predstavila. Važno je naglasiti da će se ova predstava naći u petak i na programu Festivala Kazališnih amatera Međimurja koji se ovaj vikend održava u Prelogu.

Iz udruge Zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog programa, posebice župniku na razumijevanju i podršci te tamburašima na glazbenim notama kojima se dodatno uljepšali subotnju večer u Svetom Martinu na Muri.

Podršku HKUU Sveti Martin i dramskoj sekciji svojim dolaskom dali su župnik Ivan Herceg,  predsjednik Općinskog vijeća Martin Srša i međimurski dožupan Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije