Ljubo Matulin apsolutni pobjednik kuharskog prvenstva u Rumunjskoj

Ljubo Matulin apsolutni pobjednik kuharskog prvenstva u Rumunjskoj

Ljubo Matulin iz Donjeg Vidovca bio je sudionik prvog hrvatskog Masterchefa 2011. godine gdje je sa svojim kulinarskim znanjem i vještinama izborio plasman među najboljih deset, točnije show je napustio kao osmoplasirani. Zasigurno mu je Masterchef bio odskočna daska, a njegove neodoljive gastronomske delicije prepoznali su mnogi vrhunski stručnjaci.

Ljubo je svoj kuharski put nastavio u Hotelu Radisson blue dd “Dubrovački vrtovi sunca” koji ima pet zvjezdica gdje je radio dvije sezone, dok je internacionalno iskustvo stekao radom u austrijskom Tirolu gdje je radio na autohtonoj kuhinji. Na poziv Radu Zarnscua, generalnog menagera ACCEA, 30. i 31. ožujka sudjelovao je na “Moldavian coulinary coup” – internacionalnom kuharskom prvenstvu koje je održano u 1200 km udaljenom rumunjskom gradu Lasiu.

Na tom prestižnom natjecanju sudjelovalo je 60 kuhara iz šest zemalja u četiri kategorije: piletina, autohtono, svinjetina i riba te timskom natjecanju u kategoriji catering i slatko. Kao jedini predstavnik Hrvatske, Ljubo je osvojio zlatnu medalju za jelo od svinjetine, a u kategoriji ribe osvojio je zlato i pehar kao apsolutni pobjednik. 

Žiri je oduševio svojim jelima – skuhao je tjesteninu sa tri vrste špeka (Pasta with three typs of Bacon) i Kontinentalni losos (Continental salmon). Pred donjovidovskim masterchefom je naporan tempo. Otkriva nam da 24. travnja putuje na Hvar gdje će zajedno s masterchefovima Nastasjom Fišter i Markom Gajskim kuhati u restoranu DiVino koji je 2012. godine proglašen najboljim na Hvaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije