Damir Vidović preuzeo Seljačku slogu iz Donje Dubrave

Damir Vidović preuzeo Seljačku slogu iz Donje Dubrave

Damir Vidović (39) novi je predsjednik KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava. Tako su odlučili članovi na izbornoj godišnjoj skupštini koja je održana u subotu 6. travnja u Domu kulture Zalan gdje slogaši imaju svoju prostoriju u kojoj održavaju probe.

Dopredsjednica društva je Božica Kivač, tajnički poslovi povjereni su Nataši Hrašćanec, a oni blagajnički Tatjani Kivač. Vidović je član KUD-a 19 godina, a zadnjih 8 voditelj je folklorne sekcije. Najavio je da će nastaviti tradiciju svojih prethodnika, a kao novinu izdvojio je da će se posvetiti radu s mlađim naraštajem, prvenstvo mladim folklorašima od petog do osmog razreda.

Opširno izvješće za prošlu godinu iznio je dosadašnji predsjednik Saša Šopar. Lani su plesači imali 9 nastupa uz tamburaše, dramska sekcija nastupila je 4 puta, a 2 solo nastupa imali su tamburaši. To su bili nastupi u Glogovcu, Pitomači, Bolu na Braču, Vidovcu kraj Varaždina, Donjoj Dubravi i Žabljaku u BiH. Bili su uzorni domaćini 17. Smotre međimurskog folklora koja je privukla rekordan broj sudionika, a vrhunskim programom proslavili su 85. rođendan.

Šopar se osvrnuo i na svoj četverogodišnji mandat gdje je izdvojio izdavanje nosača zvuka Teta Liza i Tonček za koji su osvojili Porin, brojne nastupe diljem Hrvatske i van nje te obnovu nošnje za što je utrošeno 25 tisuća kuna. Spomenuo je i pokretanje projekta oko izdavanja Fotomonografije društva koja će se tiskati na 150 stranica. Polovica novčanih sredstava je osigurana u iznosu od 20 tisuća kuna. Na kraju je zahvalio svima s kojima je surađivao.

Donjodubravski slogaši uz međimurske plesove i pjesme, uvježbavaju koreografije i drugih krajeva i nadaleko su poznati po tome. U ime Općine Donja Dubrava i načelnika novom vodstvu čestitao je vijećnik Vladimir Čituš, dok je dugogodišnji član Željko Panić društvu poklonio svoje stihove stavljene u okvir koje je posvetio društvu za 85.-tu obljetnicu.

– Sve se mijenja, a samo pjesma i ples ostaju u duši i srcu, poručili su na kraju donjodubravski slogaši.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije