Crveni križ obradovao bolesne mališane i socijalno ugrožene

Crveni križ obradovao bolesne mališane i socijalno ugrožene

Djelatnici i aktivisti Hrvatskog Crveni križ Gradskog društva Crvenog križa posjetili su povodom Uskrsa malene bolesnike na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec. Na odjelu trenutno nije bilo puno djece, ali ona koja su bila u svoje su bolesničke sobe otišla sa osmjehom na licu.

Naime, razveselili su ih klauni-animatori Krešo i Aneta sa svojim trikovima. Bilo je svega – žongliranja lopticama, kolutovima, spajanje “potrganih” konopa, nestanka marama, karata,ali najviše od svega djeca su se obradovala raznim oblicima od balona.

Osim balona aktivisti i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec malenim bolesnicima su darovali uskrsne zečiće, a Dječjem odjelu pelene. Slijedeće druženje na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec predviđeno je za 20. travnja kada će malene bolesnike posjetiti plesna skupina Vivona iz Čakovca.


Podijeljeno 600 paketa socijalno ugroženim osobama

Tijekom mjeseca ožujka 2013. godine Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec nije zaboravilo osobe kojima je pomoć najpotrebnija. Djelatnici i aktivisti GDCK Čakovec podijelili su 600 paketa socijalno ugroženim osobama diljem Međimurja.

Osim paketa, podijeljeno je puno odjevnih predmeta i igračaka potrebitima. Treba spomenuti da su paketi dobiveni od Hrvatskog Crvenog križa, kupljeni novcem prikupljenim u akciji “Solidarnost na djelu 2012”, a odjeću i igračke prikupili su od građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije