Vijesti / Društvo
Društvo
VELJKO KAJTAZI 'Romi, javite se do 11. veljače na godišnji program unaprijeđenja životnih uvjeta'
Srecko Niketic/PIXSELL

ZA BOLJE UVJETE ŽIVOTA

VELJKO KAJTAZI 'Romi, javite se do 11. veljače na godišnji program unaprijeđenja životnih uvjeta'

Dijelit će se aparati bijele tehnike, vanjska stolarija, oprema za kupaonice te laminat i pločice za uređenje podova

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi na svojoj je Facebook stranici objavio poziv svim pripadnicima romske nacionalne manjine.

- Do 11. veljače pripadnici romske nacionalne manjine se mogu prijaviti na novi Godišnji program unaprijeđenja životnih uvjeta Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Dostupna su četiri modela: Model 1 - dodjela aparata bijele tehnike, Model 2 – dodjela vanjske stolarije, Model 3 - opremanje kupaonice i/ili sanitarnog čvora, Model 4 - uređenje podova, a kriteriji se nisu značajno mijenjali - objavio je.

Aparati bijele tehnike koji se dodjeljuju su kuhinjski štednjaci na kruta goriva, električni štednjaci, kombinirani električno-plinski štednjaci, peći za grijanje prostora, hladnjaci i perilice za rublje.

Dodjela vanjske stolarije uključuje PVC prozore i vrata prema dimenzijama i u količini koja je potrebna za zatvaranje stambene površine prema broju članova obitelji u čvrstom objektu koji se koristi ili će se koristiti za stanovanje, prema troškovniku koji će izraditi ovlašteni projektant.
 
Opremanje kupaonice i/ili sanitarnog čvora uključuje dodjelu osnovne kupaonske opreme i sanitarija (umivaonik, toaletna školjka s vodokotlićem, akrilna kada ili akrilna tuš kada (bez kabine), električni bojler) i potreban materijal za ugradnju s keramikom (cijevi, slavine, ventili, pločice, ljepilo za pločice, sifoni i sl.), prema troškovniku za opremanje kupaonice koji će izraditi ovlašteni projektant. Specifikacija materijala za uređenje kupaonica sastavni je dio Godišnjeg programa.

Uređenje podova uključuje dodjelu podnih obloga i to laminata i keramičkih pločica za prostorije koje se koriste ili će se koristiti za stanovanje u čvrstim objektima i u površini prema broju članova obitelji. Laminati se mogu dodijeliti za uređenje podova spavaćih soba i dnevnog boravka, a keramičke pločice za uređenje podova kuhinja, kupaonskog prostora, WC-a i hodnika, prema troškovniku koji će izraditi ovlašteni projektant.
 
Prijave se mogu podnijeti samo za jedan model. Ako se prijava odnosi na Model 1, može se odobriti samo jedan aparat. Više pročitajte ovdje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.