DVD Mala Subotica za 120. rođendan izdaje monografiju

DVD Mala Subotica za 120. rođendan izdaje monografiju

U subotu 23. ožujka u prostorijama Vatrogasnog doma vatrogasci Male Subotice održali su svoju 120-tu izbornu godišnju skupštinu. Uz domaće članove, skupštini su prisustvovali vatrogasci iz 13 gostujućih DVD-a te članovi bratskog društva DVD-a Kelemen.

Sjednici su bili još nazočni zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, tajnica VZPO Jadranka Sermek, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Ivan Novak, počasni predsjednik VZO Jalžabet Josip Levatić, načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić te brojni gosti iz udruga koje djeluju na području općine. 

Iz opsežnih izvješća predsjednika i zapovjednika može se izdvojiti da u društvu aktivno djeluje 75 članova i 52 člana  djece i mladeži. Od intervencija kroz prošlu godinu možemo spomenuti gašenje 9 požara, 3 tehničke intervencije i 3 osiguranja skupa. U 2012. godini DVD je imao 21 natjecateljskih nastupa gdje je osvojio 10 pehara.

Dana 29. rujna 2012. godine ženska A desetina bila je na državnom natjecanju u Zadru za koje je imala pripreme samo dva mjeseca, ali unatoč kratkom vremenskom roku za pripreme postigli su najbolje vrijeme od međimurskih ekipa u svojoj kategoriji, odnosno 10 mjesto od 54 natjecateljske ekipe.

Tijekom prošle godine veliki dio rada usmjerio se ja ne protupožarnu preventivu, uređenje Vatrogasnog doma i poligona za vježbanje, servise vozila, dišnih i S aparata pregled hidrantske mreže, rad sa djecom i mladeži te na vježbe i pripreme za natjecanje. Ova je godina bila i izborna godina, no nije došlo do nekih većih promjena u rukovodstvu društva pa tako predsjednik DVD-a i dalje ostaje Mladen Jelenić, a zamjenik predsjednika Josip Kovačić.

Zapovjednik je Miroslav Kocijan, njegov zamjenik je Mladen Horvat, tajničke poslove i dalje će obavljati Zoran Reif, a blagajničke Mario Horvat. Osim njih šestorice Upravni odbor sačinjavaju još Simon Kapelari, Dražen Magdalenić, Ladislav Juras, Sandra Obadić, Željka Gregorinčić, Anita Posavec te Štefanija Bujanić, a Nadzorni odbor čine Josip Juras, Drago Janković i Antun Poje.

Na skupštini su podijeljena uvjerenja i diplome za završene obuke za zvanja Vatrogasac I klase i Ispitani vatrogasac, specijalnost za zaštitu dišnih organa te su podijeljeni  Kipovi Vatrogasca sponzorima za državno natjecanje te zahvalnice za isto.

DVD Mala Subotica ove godine obilježava 120 godina svog rada i postojanja, a za tu prigodu izdat će monografiju društva na oko 450 stranica u kojoj je opisan ne samo rad DVD-a Mala Subotica već i povijest DVD-a Benkovec i DVD-a Jurčevec koji sad čine jedinstveno društvo. Uz njih je ukratko popraćen i rad DVD-a Palovec, Držimurec- Strelec, Sveti Križ, Štefanec i bratskog društva Kelemen iz Varaždinske Županije.

Uz vatrogasce, autor opisuje i povijest limene glazbe od osnutka pa do danas, kao i život mještana Male Subotice kroz jedno stoljeće. Promocija monografije održat će se za Dane Općine Mala Subotica i to 5. srpnja, a sama proslava bit će u nedjelju 7. srpnja.

Najveće priznanje za svoj rad DVD Mala Subotica dobit će na svečanoj sjednici Međimurske županije, a to je “Nagrada Zrinski” koju je ovo društvo sigurno zaslužilo svojim dugogodišnjim humanim radom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije