UMRLI ZA SLOBODNU HRVATSKU

DA SE NE ZABORAVI Na današnji dan u Vukovaru je stradalo pet međimurskih policajaca

Darko Tišljarić, Dragutin Friščić, Antun Mutvar, Dražen Štefulj i Ljubomir Jalšovec prošli su vukovarsku kalvariju - nikada ih nećemo zaboraviti. Hvala im za slobodu!

Kada je trebalo pomoći gradu i Domovini dali su sve! U obrani grada Vukovara poginulo je 10 policijskih službenika – pripadnika Policijske uprave Čakovec, dok se 1 policijski službenik vodi kao nestala osoba. 

Na današnji dan prije 30 godina, dva dana nakon pada Vukovara, stradalo je pet međimurskih branitelja. Proživljavali su kalvariju u teškim višemjesečnim borbama za grad i na koncu dali život za slobodnu Hrvatsku.

Oni su redom – Antun Mutvar, Darko Tišljarić, Dražen Štefulj, Dragutin Friščić i Ljubomir Jalšovec.

Antun Mutvar

Darko Tišljarić

Dražen Štefulj

Dragutin Friščić

Ljubomir Jalšovec

U obrani Vukovara i ostalih gradova u Slavoniji, Vinkovcima, Tovarniku, Borovo Naselju, sudjelovalo je dvjestotinjak aktivnih i pričuvnih policijskih službenika, tadašnje Policijske stanice Čakovec, ustrojene u okviru Policijske uprave varaždinske.

Iz Policijske stanice Čakovec, 11. rujna 1991. u obranu grada Vukovara upućeno je 58 policijskih službenika, tzv. “zadnja vukovarska grupa”, koja je podnijela najveći teret i pritom najteže stradala. Padom  Vukovara, 18. studenog 1991.  zatočena su 24 policijska službenika, dok se njih 11 vratilo probojem. Osam službenika uspjelo se vratiti konvojem Crvenog križa.

U obrani grada Vukovara i zapadne Slavonije poginulo je 10 policijskih službenika, dok ih je 26 ranjeno, a jedan policajac Policijske stanice Čakovec još uvijek smatra se nestalim.

Nek im je vječna hvala i slava!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije