Vijesti / Društvo
Društvo
BIT ĆE LIJEPO SVE DO PETKA U novom tjednu očekuje nas obilje sunca
Valentina Braniša

VREMENSKA PROGNOZA

BIT ĆE LIJEPO SVE DO PETKA U novom tjednu očekuje nas obilje sunca

Južina će donijeti i osjetno toplije vrijeme

Prvi dani novog tjedna proći će u znaku obilja sunca, jutarnje magle, ali i sve izraženije dnevne topline, ali onda će nam se opet pokazati ona nestabilnija i oblačnija slika jeseni.

Tjedan će početi većinom sunčanim vremenom, još će prijepodne ponegdje na kopnu biti magle ili niske naoblake, a tijekom dana prolazno i umjerene. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura slična današnjoj – tijekom dana u unutrašnjosti između 12 i 17, a na Jadranu od 19 do 22 stupnja.

U nastavku tjedna pretežno sunčano, ujutro će magla biti česta, ponegdje i dugotrajna. U srijedu uz južinu osjetno toplije, ali već u četvrtak s malo kiše: prvo u gorju, krajem dana i na zapadu, a u petak posvuda. Južina će biti dosta neugodna i izražena, a tek će je za vikend zamijeniti vjetar sa sjevera uz koji će se i razvedravati, ali i rashladiti.

Na Jadranu do sredine tjedna većinom sunčano i ugodno toplo, a zatim će i jugo jačati. Kiše će već u srijedu biti oko Rijeke, zatim u četvrtak duž obale, a u petak su mogući i izraženi pljuskovi. Za vikend i uz obalu sve manje oblaka, jugo će zamijenit bura, a temperatura će se malo sniziti, javlja RTL.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!