Održana redovna Skupština UDVDR-a Općine Mala Subotica

Održana redovna Skupština UDVDR-a Općine Mala Subotica

Uz nazočnost načelnika Općine Mala Subotica Vladimira Domjanića, predsjednika i tajnika županijske organizacije UDVDR-a Josipa Horvata, kao i mnogobrojnih predstavnika mjesnih odbora, općinskih udruga, županijskih organizacija UDVDR-a kao i članova UDVDR-a Općine Mala Subotica, održana je godišnja Skupština malosubotičkog ogranka gdje su gosti biranim riječima pohvalili rad ove općinske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Ova udruga u našoj općini je uistinu za pohvaliti. Sami nas zovu i uključuju se u sve aktivnosti koje su nam potrebne. Želim im da i ovim mirnim vremenima ostanu perjanica, kao što su to bili u borbi – istaknuo je u svom govoru načelnik Domjanić.

Uključili ste se u suživot općine, to je to što smo imali u primislima kod osnivanje ovog našeg udruženja. Ogranci u našem Međimurju dobro funkcioniraju, a ovaj ogranak je svakako perjanica, kao što je naša međimurska organizacija u Hrvatskoj. Želim vam daljnji uspjeh u radu te da radite tako dobro kao što ste i do sada – poželio im je predsjednik UDVDR-a Međimurske županije Josip Horvat.

Uz poduže nabrajanje, predsjednik ogranka Josip Halić elaborirao je što su sve u proteklih godinu dana učinili za dobrobit članova, općine i same udruge.

Između ostalog na Skupštini se dotaknula i tema o sve većoj nezaposlenosti hrvatskih branitelja sa područja općine Mala Subotica. U odgovoru tajnika udruge veterana Međimurske županije Dražena Tkaleca, kao jedno od mogućih rješenja u ovom trenutku opće nezaposlenosti, dotaknuo se zapošljavanja branitelja kroz javne radove, gdje branitelji po Zakonu o zapošljavanju hrvatskih branitelja, imaju prednost kod zapošljavanja. Uvjet je da budu tri mjeseca prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje, a što je i uvjet za drugu mogućnost zapošljavanja kroz braniteljske zadruge. Tu je naravno još mogućnost da se zapošljavanjem branitelja od strane privatnika dobije novčani poticaj od države te mogućnost samozapošljavanja, što država također financijski potiče.

 

Član udruge Ivica Dodlek i vlasnik pogrebnog poduzeća, u ovim teškim financijskim vremenima ponudio je popust od 7% svim članovima malosubotičkog ogranka i njihove uže obitelji, za pogrebne usluge.

Nakon završetka formalnog dijela Skupštine, svi branitelji i njihovi gosti prisustvovali su, uz dašak humora, svečanom otvaranju rukohvata na stepeništu u malosubotičkom Domu kulture kojeg su mještani čekali više od 70 godina, a za koji su se pobrinuli članovi UDVDR-a Mala Subotica.

Kratkim govorom kojim se dotaknuo povijesti Doma kulture, rukohvat je otvorio načelnik općine Mala Subotica. Kako je istaknuo predsjednik ogranka Josip Halić, najzaslužniji za samu realizaciju rukohvata su Marijan Cerovec, Ivan Švenda, Valentin Šipuš i Davor Horvat koji je izradio i doniora drveni dio rukohvata.

Nakon Skupštine, druženje veterana nastavilo se uz lijepi i bogati domjenak za pripremu čijih delicija je bio zaslužan Zlatko Horvat – Zebo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije