Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Rekreativke nakon dvije godine napokon na okupu
BŠK

25. FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA

FOTO Rekreativke nakon dvije godine napokon na okupu

U Štefancu se danas održao 25. međimurski festival sportske rekreacije žena, na kojem se okupilo 17 ekipa i više od 170 rekreativki iz cijelog Međimurja

Nakon više od dvije godine, međimurske su rekreativke jedva dočekale okupiti se u ovako velikom broju i odmjeriti snage u sportskim igrama.

- Žene su željne druženja, jer rekreacija je stil života i rekreativke se rekreiraju ili samostalno ili u manjim grupama, a sad nas se skupilo više od 170 i srce mi je prepuno. Svaka udruga ima svoju redovnu djelatnost, dva puta na tjedan vježbanje u bilo kojem obliku, pratimo trendove u rekreaciji iz Europe i svijeta, ali najbitnije nam je druženje, dobro se ispuhati, psihički rasteretiti i napuniti baterije, kazala je predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije 'Sport za sve' Danica Korunić.

25. međimurski festival sportske rekreacije žena u Štefancu Fotogalerija

U veselom ozračju, uz navijanje i bodrenje, pjesmu i ples, festival se održao na terenima Nogometnog kluba Jadran u Štefancu, organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije 'Sport za sve' i sportsko-rekreativna udruga žena Štefanec, a pokrovitelji Međimurska županija i Grad Čakovec. Festival je također uvršten u program obilježavanja Europskog tjedna kretanja (16.-22. rujna), kao i Međimurja kao Europske regije sporta za 2022. godinu.

Na samom početku festivala, okupljene su rekreativke pozdravili predsjednice Udruge žena Štefanec Vera Mihalic u ime domaćina i organizacijskog odbora, Danica Korunić i voditelj festivala Marijan Vugrinčić. Za glazbeni uvod pobrinuli su se Monika Višnjić iz Štefanca i Mohokos bend, a prije početka sportskog nadmetanja sve je sudionice dobro zagrijala voditeljica aerobika Lana Križarić.

Natjecanje se odvijalo u šest disciplina koje su primjerene svim razinama fizičke spreme – pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, tunel, gađanje kolutovima i vođenje lopte nogom, a sva su natjecanja nadgledali suci Lidija Hertarić, Ljubica Dragović, Alan Resman, Lana Križarić, Josip Lukač, Slaviša Mihalic i glavni sudac Valentin Šipuš.

Na festivalu je nastupilo više od 170 žena iz 17 ekipa: po dvije ekipe USR 'Sport za sve' Mala Subotica, Udruge žena Strahoninec, Udruge žena 'Palovčanke' Palovec, društva žena 'Amalija Krnjec' Sveta Marija, i USR 'Sport za sve' Mačkovec, te po jedna ekipa sekcije sportske rekreacije Štrigova, Društva tjelesnih invalida Međimurske županije, Udruge žena Dunjkovec, USR 'Sport za sve' Selnica, USR 'Sport za sve' Mursko Središće, USR 'Sport za sve' Goričan i Udruge žena Štefanec.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji, a po završetku festivala donosimo i rezultate.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!