Nema više “švercanja” i parkiranja kod nekih trgovačkih centara

Nema više “švercanja” i parkiranja kod nekih trgovačkih centara

Stručni kolegij gradonačelnika Grada Čakovca donio je odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o javnim parkiralištima na području. Odluka je donijeta na zahtjev nekih trgovačkih centara koji su zajedno sa Čakomom pokrenuli takvu inicijativu.

Odlukom se u sustav naplate parkiranja uvode nova parkirna mjesta pod naplatom koja su do sad bila besplatna. O čemu se radi upitali smo pročelnika Upravnog odjela za komunalno i prometno gospodarstvo Grada Čakovca Ivicu Pongraca.

– Ovakva odluka je donijeta jer su je zatražili trgovački centri. Odlučili su na svoja parkirališta uvesti u sustav naplate parkiranja iz razloga što njihovi kupci nemaju mjesta kada dolaze u kupovinu. Radi se o parkiralištu u Ulici Jakova Gotovca oko poslovnog centra Mercator i Ulici bana Josipa Jelačića uz poslovni centar Metropol. Oni na svojim parkiralištima žele uvesti red.

Veliki broj građana koji obavljaju druge poslove ili zaposlenici okolnih tvrtki na tim mjestima parkiraju po cijele dane, a s druge strane njihovi kupci nemaju mjesta. Prema ovoj odluci Grad Čakovec neće imati nikakve troškove ni prihode jer će ugovorne obaveze definirati trgovački centri i Grad Čakovec.

Treba naglasiti da će kupci i nadalje imati besplatan parking, no drugi se više neće moći “švercati” i po cijele dane na tim mjestima ostavljati svoje automobile, rekao nam je Pongrac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije