Samostalni koncert HKD Pomurje u Radencima

Samostalni koncert HKD Pomurje u Radencima

Cjelovečernjim koncertom u trajanju od sat i pol vremena HKD Pomurje pokazalo je bogatu raznovrsnost svojega repertoara kojim popularizira vlastiti kulturni izričaj širom Slovenije.

Nositelji većeg dijela programa bili su tamburaši i plesači Folklornog ansambla koji su prvu plesnu koreografiju započeli međimurskom himnom Međimurje, kak si lepo zeleno, a nastavili plesovima (Klinček stoji pod oblokom, Črne čižme, Čardaš, Baroš, oj Barice, Igrajte nam japa, Regica i Zginula je pikuša). Tamburaši su samostalno odsvirali tri skladbe: 915-leto, Šamarjanka i Čardaš čizmice.

Vokalnim izvedbama uz pratnju tamburaša predstavile su se Slavica Brkić i Jasna Vuradin Popović. Da koncert ne bi slovio samo kao pjevačko-plesni, pobrinuli su se vrsni recitatori Sanja Bacinger i Ivan Kos koji, nadahnuti  poznatim hrvatskim pjesmama, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Na svoj koncert HKD Pomurje je pozvalo u goste tamburaše Kulturnog društva Peter Dajnko iz Črešnjevci koji su izveli dvije poznate slovenske tamburaške skladbe. Zbor HKD Pomurje otpjevao je Ružu crvenu i Da te mogu pismom zvati, a Folklorni ansambl završio je koncert drugom plesnom koreografijom Dok ja dojdem v Međimurje koja se sastoji od kola (Ti si baba nora, Raca plava po Dravi, Vija se kolo, Došla sam vam japa dimo, Koritari).

Nakon dugotrajnog aplauza svi su sudionici otpjevali poznatu prekmursku skladbu Nocoj je ena lušna noč i na kraju Pet je kumi v janoj kleti. Cijeli koncert  odlično je  vodio slovensko-hrvatski voditeljski par Simona Pirc Katalenič i Teodor Vočanec.

Predsjednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak zahvalio se suorganizatorima (Javnom skladu RS za kuturne dejavnosti ispostava Gornja Radgona i Zdravilišču Radenci, županu općine Radenci Janezu Rihtariču, KD Peter Dajko) te ih sve  pozvao na domjenak u aulu Konferencijske dvorane hotela Radin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije