žele pomoći

IMAJU VELIKO SRCE Općina Orehovica donirala 50.000 kuna potresom pogođenim područjima

Pomoć iz Orehovice za potresom pogođena područja

Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal 5. svibnja donio je tri odluke o novčanoj pomoći potresom pogođenim područjima.

Temeljem molbe za financijskom pomoći koju je Općini Orehovica uputila Vatrogasna zajednica grada Siska za Dobrovoljno vatrogasno društvo Greda i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela kako bi se popravili i stavili u funkciju objekti koji su pretrpjeli znatnu materijalnu štetu, Franjo Bukal donio je Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za Dobrovoljno vatrogasno društvo Greda u iznosu od 10.000,00 kuna i Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela u iznosu od 10.000,00 kuna. Iznos od 30.000,00 kuna temeljem Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći doniran je i Hrvatskom crvenom križu kako bi se pomoglo stanovništvu koje je pogođeno razornim potresom. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vularija, Podbrest i Orehovica godinama ostvaruju suradnju s drugim društvima kroz posjete na proslavama, skupštinama itd. Jača povezanost i suradnja dogodila se dan nakon razornog potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji kada su vatrogasci s područja Općine Orehovica otišli u potresom pogođeno područje kako bi pružili pomoć stradalima, sanirali objekte i kako bi se žiteljima tog područja osigurao krov nad glavom.

Sudjelovali su i u prikupljanju pomoći za pogođeno područje zajedno s udrugama, osnovnom školom i volonterima s područja Orehovice, a tom prilikom prikupljena je roba u iznosu od 43.000,00 kuna koja je predana Crvenom križu Međimurske županije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije