ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE

FOTO Mali doktori: Klinci iz vrtića ‘Sunčeko’ i ‘Pahuljica’ obilježili Tjedan zdravlja

Svaka osmišljena aktivnost bila je poruka djeci, a i odraslima da naučimo što možemo učiniti kako bismo živjeli u zdravom okruženju

Djetinjstvo je razdoblje intenzivnog rasta i razvoja te vrijeme u kojem se postavljaju temelji zdravlja. Ove godine mališani iz Dječjeg vrtića “Sunčeko”  iz Selnice i Dječjeg vrtića “Pahuljica” iz Murskog Središća obilježili su, od 6. do 9. travnja, “Tjedan zdravlja” te na taj način osvijestili važnost brige o zdravlju.

Svakog dana obilježena je jedna tema važna za zdravlje pa su tako djeca iz svih odgojnih skupina uskočila u utorak, proslavila super zdravu srijedu, čuvali čistu vodu četvrtkom te probdjeli pospani petak. Za svaki dan planirane su kreativne aktivnosti u kojima su djeca sudjelovala s velikom radošću i motiviranošću. Takvim načinom rada naučeno je što trebamo raditi da bi ostali zdravi. 

“Sunčeka” i “Pahuljice” tjelesnom su aktivnošću, raznim pokretnim igrama te oplesanom pjesmom “Ja i moje tijelo” spoznali važnost svakodnevnog vježbanja. Također, slušale su se pjesme i  gledali edukativni crtani filmovi za djecu o higijeni.  Izradom prehrambene piramide djeca su naučila što je zdrava, a što nezdrava hrana. Naši mali znanstvenici izvodili su razne pokuse s vodom i došli do spoznaje koliko nam je voda zaista bitna u životu. “Kazalište sjena” organizirano je za kraj tjedna kao uvod za popodnevni odmor. 

Svaka osmišljena aktivnost bila je poruka djeci, a i odraslima da naučimo što možemo učiniti kako bismo živjeli u zdravom okruženju. Zanimljivosti i obilježavanja u vrtićima nikada nije dosta pa tako “Sunčeka” i “Pahuljice” poručuju:

JA SAM DIJETE. JA VOLIM! ODRASLI, VOLITE I VI!
Ovim sloganom i odijevanjem plave boje obilježen je i  SVJETSKI DAN AUTIZMA.

“Oni su naši geniji koji plove svojim svijetom
otkrivajući sfere koje će nama, običnim
ljudima, ostati zauvijek nedostižne.” (K:B:)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije