ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA ‘Budite oprezni s djecom. Sve ih je više u bolnici s teškim oblicima bronhitisa’

Djeca s najtežim oblicima bolesti zahtijevaju premještaj i nastavak liječenja u Odjelima intenzivnog liječenja u klinikama u Zagrebu

Županijska bolnica Čakovec na svojoj Facebook stranici objavila je važnu obavijest za roditelje.

– Dragi roditelji, unatoč lijepom i sunčanom vremenu, molimo vas da budete oprezni sa svojom djecom. Potrebno je izbjegavati kontakt s oboljelim osobama odnosno infekcijama. Odrasle osobe ili manja djeca koje imaju začepljen nos ili običnu prehladu ukoliko zarazu prenesu na dojenče u dobi od nekoliko mjeseci može doći do razvoja upale bronha.

Zadnjih se dana sve više hospitaliziraju djeca sa teškim oblicima bronhitisa i bronhiolitisa od kojih djeca s najtežim oblicima bolesti zahtjevaju premještaj i nastavak liječenja u Odjelima intenzivnog liječenja u klinikama u Zagrebu. Najčešći uzročnik je RSV (respiratorni sincicijski virus) koji se širi bliskim kontaktom – velikim kapljicama sekreta poput kihanja, kašljanja ili poljupca – s oboljelom osobom te posredno preko kontaminiranih predmeta (npr. igračaka ili radnih površina) ili ruku.

Djelatnici odjela pedijatrije i anestezije zajedno spašavaju živote takve najteže oboljele djece što zna biti iznimno zahtjevno.

Stoga Vas podsjećamo na mjere opreza i potrebu zaštite (HZJZ):
– redovito prati ruke (svoje i djetetove)
– izbjegavati mjesta gdje se okuplja mnogo ljudi, posebno zatvorene prostore
– izbjegavati dijeljenje djetetovih osobnih stvari (poput dude varalice, čaše, pribora za jelo)
– češće prati dječje igračke – stoji u objavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije