Konferencija za poboljšanje kvalitete života invalidnih osoba

Konferencija za poboljšanje kvalitete života invalidnih osoba

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec u okviru projekta “Zajedno za nas” financiranog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva 4. ožujka u prostorijama restorana  Prepelica u Otoku s početkom u 10:30 sati organizira konferenciju pod nazivom “Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom”

Svrha konferencije je educirati i informirati zainteresirane dionike i javnost o potrebi razvoja mreže dostupnih socijalnih usluga, deinstitucionalizacije i promicanja alternativnih oblika skrbi u zajednici. Na konferenciji će se prisutni upoznati s procesom deinstitucionalizacije socijalnih usluga, strateškim dokumentima koji reguliraju ovo područje i rješenjima iz novog Zakona o socijalnoj skrbi.

Prezentirat će se primjeri dobre prakse u pružanju socijalnih usluga od strane udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom. Na konferenciji se očekuju predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Centra za socijalnu skrb Čakovec, predstavnici lokalne i područne samouprave, partnerske udruge, udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom s različitim vrstama invaliditeta i ostale zainteresirane osobe.

Predviđeno vrijeme trajanja je do 14 sati, a svoj dolazak možete najaviti na broj telefona 040 390 070 ili na email: ddicp-ck@hi.htnet.hr. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika bili su prisiljeni odgoditi konferenciju koja se trebala održati 25.veljače.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije