152. Obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steinera

152. Obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steinera

Povodom 152. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera, 23. veljače 2013. u Donjem Kraljevcu u prostorijama Općine, organizirano je nekoliko predavanja u čast dr. Rudolfa Steinera.

Prvo predavanje održao je Damir Jurjević na temu «Koliko su slobodni odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj», sljedeće predavanje je bilo uvodno predavanje o III Misterijskoj drami «Čuvar Praga» koje je održao dr. Wolfgang Peter iz Beča. Posebno zanimanje publike bilo je za predavanje dr. Ratka Šimetina na temu «Antropozovska medicina».

Nakon predavanja sudionici su obišli Steinerovu rodnu kuću i još uvijek gradilište budućeg sjedišta Centra dr. Rudolfa Steinera. Na samom kraju programa izvedena je III Misterijska drama «Čuvar Praga», predstavu je izvela amaterska grupa «Mysteriendramen Grupe» iz Beča.

Organizator obljetnice, omogućio je gledateljima praćenje prijevoda drame na hrvatskom jeziku te im tako uvelike olakšao praćenje predstave koja se izvodila na izvornom njemačkom jeziku, a interesantno je spomenuti da predstava traje s dvije kratke pauze punih pet sati.

Rudolf Steiner napisao je ukupno četiri, od planiranih osam, Misterijskih drama. U Donjem Kraljevcu su dosada izvedene tri, a sljedeće godine u planu je izvođenje četvrte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije