Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Da staza ne ostane prazna, u čast tradiciji i usprkos koroni održano virtualno Vincekovo
Privatna arhiva

23. VINCEKOV (VIRTUALNI) POHOD

FOTO Da staza ne ostane prazna, u čast tradiciji i usprkos koroni održano virtualno Vincekovo

Kao i ostali dionici nekih od tradicionalnih manifestacija i dio članova PD „Bundek“ Mursko Središće svoj 23. Vincekov pohod održali virtualno. Romeo i Sanja Kanižaj, Dubravko Costa Balent i Zlatko Mihocek pohodu su prišli na svoj način, bili su jedna od nebrojenih grupa

To su učinile stotine i stotine ljudi, samo u malim grupama i različitim danima.. Ostali su uživo prolazili neke druge staze, sve u čast Vincekova, vidi se u Facebook grupi 23. Vincekov (virtualni) pohod. Jedan od njih, iskusni planinar iz Goričana, Dubravko Costa Balent ovako je opisao njihov jučerašnji pohod:

- Kak je red i tradicija, danas smo odradili 23. Vincekov (virtualni) pohod... Odradili smo ga baš onako kako treba, po originalnoj stazi, čak smo pronašli i par točaka okrepe. Hvala vam zbog toga dragi ljudi! - kaže Costa i dodaje: - Blata je bilo ko nikad do sad , i nije bilo virtualno nek pravo, ali to nam uopće nije smetalo.

FOTO Da staza ne ostane prazna, u čast tradiciji i usprkos koroni održano virtualno Vincekovo Fotogalerija


Vrijeme je bilo tmurno ali je izdržalo bez kiše, atmosfera je bila na nivou. Uživali smo kao i uvijek i na kraju nas je još Sonja (op. a. predsjednica PD „Bundek“) dočekala s kobasicama, sirom i drugim dobrotama. Savršen dan za završetak na središćanskoj šetnici. Dionici pohoda su izrazili žal za minula 22 pohoda kroz koje je prošlo nekoliko tisuća ljubitelja svega onoga što ovakvi pohodi nosi.

- Mi smo bili tu zbog korone kojoj smo poručili da će dogodine svaki od
nas za sobom povesti stotine prijatelja pohoda- poručili su.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!