U srijedu policijska akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!”

U srijedu 20. veljače tijekom dana na području Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provest će se preventivno-represivna akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!”.

Tijekom akcije policijski službenici informirati će pješake i vozače bicikla o opasnostima koje im prijete, te potrebi obilježavanja reflektirajućim materijama radi što veće osobne sigurnosti. Svi sudionici u prometu za koje se utvrdi da nisu poštovali prometna pravila biti će sankcionirani.

Tijekom 2012. godine PUM zabilježila je ukupno 139 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali najranjiviji sudionici u prometu. Vozači bicikla sudjelovali su u 73 prometne nesreće od čega u 58 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 25 vozača bicikla zadobilo teške tjelesne ozljede i 35 vozača bicikla lake tjelesne ozljede te u 15 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Pješaci su sudjelovali u 26 prometnih nesreća od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulim osobama u kojoj je smrtno stradao pješak, te u 23 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 pješaka zadobilo teške tjelesne ozljede, a 13 pješaka lake tjelesne ozljede. U dvije prometne nesreće nastupila je materijalna šteta.

Vozači mopeda su sudjelovali u 26 prometnih nesreća od čega u 19 s ozlijeđenim osobama u kojima je 11 vozača mopeda zadobilo teške tjelesne ozljede, a 9 vozača mopeda lake tjelesne ozljede, te u 7 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Vozači motocikla su sudjelovali u 14 prometnih nesreća od čega u 2 prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su smrtno stradala dva vozača motocikla, u 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 vozača motocikla zadobilo teške tjelesne ozljede, jedan putnik na motociklu teške tjelesne ozljede, 4 vozača motocikla lake tjelesne ozljede, jedan putnik na motociklu lake tjelesne ozljede, a u jednoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije