Održana godišnja skupština ŠRD-a Šaran iz Palinovca

Športsko ribolovno društvo Šaran iz Palinovca u subotu 16. veljače imalo je svoju redovnu godišnju skupštinu koja je održana u tamošnjem Domu kulture uz prisustvo prijateljskih društava iz Donjeg Hrašćana, Turčišća i Hodošana te predstavnika Općine, Mjesnog odbora i društava koje djeluju u općini.

U izvješću u radu ŠRD-a Šaran predsjednik Ivan Čanadi rekao je da je društvo tijekom prošle 2012.g. dovršilo najznačajniji projekt započet 2009. godine, a to je dogradnja-proširenje prostora Ribičkog doma novim skladišnim prostorom i sanitarnim čvorom sa instaliranom tekućom vodom, kojim su omogućili svim korisnicima zdravstveno prihvatljiv boravak i korištenje njihovih prostora (sportska i ribička takmičenja,škola u prirodi,zabavni sadržaji i druga druženja,) a taj je objekt svečano otvoren 20. listopada prošle godine. 

U taj objekt uloženo je ogromno napora i volonterskog rada članova društva, posebice prijašnjeg predsjednika Damira Vinkovića, a ponajviše sadašnjeg predsjednika Ivana Čanadija kao i ostalih članova UO i drugih članova od kojih se iznimno ističu Dragan Vurušić, Josip Čemerika, Davor Sabol, N. Kuhanec i mnogi drugi.

Predsjednik Čanadi zahvalio se na pomoći i suradnji palinovskim udrugama, posebice Udruzi žena, DVD-u Palinovec i NK Mladost. – Vrlo dobra suradnja odvija se kroz niz godina i sa OŠ Hodošan,a na dobrobit naše djece, učenika te škole na čemu zahvaljujem ravnatelju I. Bariću.

Bitno je napomenuti da su prigodom dogradnje Ribičkog doma bila potrebna i znatna odnosno povećana novčana sredstva,koja je u pravilu osiguravalo naše društvo samostalno, no novčana su se sredstva osiguravala i u općinskom proračunu kao i u Mjesnom odboru, no u nedovoljnoj mjeri i iznosima, pogotovo ne u onim iznosima koja su bila predviđena općinskim proračunom u koji se društvo javljalo svake godine našim kvalitetnim programom rada.

No, naše Društvo i na tim novčanim sredstvima poreznih obveznika iz čijih se prihoda puni općinski proračun, izražava duboku zahvalnost. Na ovom bi mjestu iskreno zahvalio svim sponzorima i donatorima, a ima ih preko 30 što privatnih osoba, obrtnika i poduzeća,koji se nesebično svojim svekolikim donacijama bitno pomogli dovršenju dogradnji našeg Ribičkog doma, rekao je Čanadi.

Društvo je lani imalo 43 člana. Ekipa ŠRD-a Šaran je sudjelovala na općinskom ribičkom takmičenju povodom Dana Općine Donji Kraljavec koje se održavalo u susjednom Svetom Juraju u Trnju, a samo je društvo bilo domaćin sportskog-ribolovnog takmičenja OŠ Hodošan dana 31.05.12. u kojem su sudjelovala i djeca iz Slovenije (oko 220 djece).

U ovoj godini ŠRD Šaran Palinovec kao udruga građana sukladno svojim osnovnim statutamim djelatnostima i zadaćama raditi će na okupljanju i organiziranju svojih ribolovaca i članova te građana poradi sportsko-rekreativnih aktivnosti kao i zaštite i uređenja okoliša.

Kako udruga nema takmičarsku ekipu, posebice onu stalnu koja bi se takmičila u službenim i drugim ligama na skupštini je prihvaćen zahtjev Upravnog odbora za formiranje takove ekipe koja bi se u ime ŠRD Šaran natjecala, a za vođu te ekipe izabran Ivan Horvat-Kiki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije