bez velike pompe

U MIRU I TIŠINI Župan Matija Posavec u ime svih Međimuraca sam se poklonio žrtvama Vukovara

Tako to rade veliki i plemeniti ljudi

U pomalo neobičnim okolnostima, ali s dostojanstvom, ponosom, poštovanjem i zahvalnošću, i ove je godine u Međimurju odana počast žrtvi Vukovara, svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Međimurske županije.

Poštujući epidemiološku situaciju i preporuke struke, ove godine dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u tišini, u ime svih stanovnika našeg Međimurja župan Matija Posavec sam je položio vijenac i zapalio svijeće na Trpinjskoj cesti ispred spomen-ploče postavljene u čast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i policijskim službenicima s područja Međimurske i Varaždinske županije, ispred spomen ploče na ruševinama poduzeća “Borovo Commerce” u Borovu naselju, i ispred vječnog plamena na Memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru.

– Uvjeren sam da ćemo iduće godine, baš kao i svih prošlih godina, komemorirati žrtvu i biti u koloni sjećanja zajedno sa našim braniteljima, predstavnicima Udruga i građanima. U Vukovar se vraćamo zbog svih poginulih i nestalih Međimuraca, ali i svih onih koji su tijekom tromjesečne opsade grada poginuli ili su ubijeni – poručio je međimurski župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije