PERFORMANS S HUMANITARNOM NOTOM

VIRTUALNA IZLOŽBA Umjetnica Kristina Gita Kavran predstavlja se s 80 slikarskih radova

Jedan od ciljeva ovog jednogodišnjeg istraživanja i stvaranja je želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom

Svestrana čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran široj će se javnosti predstaviti virtualnom izložbom slikarskih umjetničkih djela kroz priču ‘Nepredvidljivo predvidljivi univerzum tihog svijeta u našoj svijesti’. Kako kaže autorica, cijela priča pokrenuta je s nekoliko hvalevrijednih ciljeva, od kojih je jedan i taj da ljudima želi poručiti kako u ovakvim vremenima ne smijemo pognuti glavu, jer u svakoj se tami nalazi tračak svijetlosti.

Projekt je zaživio u svečanoj dvorani Muzeja Međimurja Čakovec, gdje je video izložbu snimio Žan Novosel te montirao u konačni produkt suradnje.

– Opus slikarskih umjetničkih djela koji sam prezentirala u videu početak je mojeg rada. Djela su nastala kombinacijom različitih metoda i stilova, moja prva prezentacija koja je nastajala godinu dana i broji 80 slikarskih djela. To nije jedna obična izložba, već je i određen performans koji se u Hrvatskoj na ovakav način pojavljuje prvi puta. Slike bilježe moja stanja i moja slikarska propitivanja u traženju pravog izraza samog života i ljubavi – poručila je autorica i redateljica virtualne izložbe.

Jedan od ciljeva ovog jednogodišnjeg istraživanja i stvaranja je želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom koji su nužni da bi se rad s djecom digao na razinu više te tako obogatio njihov razvoj. Projekt će u medijima biti vidljiv u petak 30. listopada 2020. godine u poslijepodnevnim satima, točnije oko 18 sati, na YouTube kanalu Art, music and thoughts by Kristina Gita Kavran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije