ZANIMLJIVOST S OBALE DRAVE

LJUBITELJ HLADNIH VODA Kotoripčanin Stjepan Rusak kupa se s porukom: ‘Čuvajmo naše rijeke!’

Prevrtljivo i toplo vrijeme s temperaturom zraka od 15 stupnjeva izvukli su van 28-godišnjeg Stjepana Rusaka iz Kotoribe. Obožavatelj je temperatura hladnih voda.

Bilo je to u nedjelju 25. listopada na rijeci Dravi kod Legrada na plaži Sip. Temperature voda  bila je svega 12 stupnjeva C.

Kako to Stjepane?

– Smatram da hladna voda povoljnije utječe na zdravlje – raspoloženje i psiho – fizičku kondiciju. Shodno tome, posljednjih mjeseci i specifičnoj situaciji u kojoj se svi odreda nalazimo – kupao sam se kod izvora rijeke Kamačnik (Gorski kotar), rijeci Gackoj te kod izvora rijeke Une (istočna Lika).

Specifičnost izvora Kamačnika i Une je ta da tamo temperatura vode iznosi 8 stupnjeva Celzijevih – priča Stjepan i nastavlja s “podukom”: – Što se tiče izvora Une,  izdržao sam 7 minuta i 50 sekundi u njemu. Rezultat je cjelodnevno osvježenje, a i spoznaja da premalo cijenimo stvari koje su nam date te ih često uzimamo zdravo za gotovo – rekao je.

Što se tiče nedjeljnog kupanja u “našoj” rijeci Dravi, tračak Sunca je bio dovoljan da ga izmami na plažu Sip te da se nakratko okupa. Rezultat je poznat: cjelodnevno osvježenje. Za sve Međimurce i Podravce poruka: “Čuvajmo naše rijeke!” 

Inače, on je završeni polaznik Filozofskog fakulteta u Splitu, poznat je je široj publici jer se nerijetko pojavljuje na TV ekranima u različitim vrstama kvizova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije