Vijesti / Društvo
Društvo
UKLONJEN KVAR Linije hitnih službi ponovno u funkciji
Miroslava Novak Hranjec/Ilustracija

OPET SU DOSTUPNI

UKLONJEN KVAR Linije hitnih službi ponovno u funkciji

Svi naši stručnjaci maksimalno su angažirani te u suradnji s dobavljačima radimo na otklonu poteškoća te očekujemo normalizaciju telekomunikacijskog prometa u najkraćem mogućem roku, zaključuju u odgovoru HT-a

Otklonjen je tehnički kvar koji je prouzročio problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge. Kvar je uočen u 10:15 sati i trajao do 16:15 sati. Uzrok kvara je neregularno ponašanje sustava za prijenos signalizacijskih poruka za uspostavu govornih poziva uslijed softverske greške. Zbog kompleksnosti sustava i specifičnosti kvara, koji se po prvi puta manifestirao u ovom obliku, otklon kvara trajao je 6 sati, a u njegovo rješavanje bili su uključeni stručnjaci Hrvatskog Telekoma, Deutsche Telekoma te glavnih dobavljača sustava: Nokia, F5 i Metaswitch.

Nakon otklona kvara počeo je proces normalizacije usluga, a prioritet je stavljen na hitne službe koje sada funkcioniraju bez poteškoća, potom poslovne korisnike, a nakon toga slijede privatni korisnici. Potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje se uskoro.

Iako su čvorovi georedundantni, napomenuo je HT ranije, došlo je do preopterećenja, što nije uobičajena situacija, te radi toga je došlo i do poteškoća u uspostavi glasovnih poziva u mobilnoj i fiksnoj mreži. "Dobavljač i naš stručni tim intenzivno rade na rješavanju ovih poteškoća te očekujemo normalizaciju prometa u što kraćem roku", priopćili su ranije iz HT-a.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!