Josip Ostrugnaj proglašen počasnim članom Žužičke

Svoju redovitu izvještajnu skupštinu u nedjelju 3. veljače održali su članovi Udruge ljubitelja prirode i ribolova Žužička iz Kotoribe. Predsjednik Branko Matoš osvrnuo se na rad u protekloj godini u kojoj je udruga imala 86 članova.

Iako je zabilježeno opadanje članstva, veseli ih podatak da imaju sve veći broj mlađih članova. Imali su 20 radnih akcija, a najviše vremena utrošeno je u daljnje uređenje njihovog doma kod Žužičke. U natjecateljskom dijelu najveći uspjeh ostvarili su kadeti izborivši plasman na završnicu Kupa Hrvatske gdje su u Rasinji osvojili 15. mjesto, a Mateo Maltar bio je njihov najbolji pojedinac.

Natjecateljska ekipa natječe se u 2. međimurskoj ligi koju je završila na 6. mjestu. Matoš je izdvojio organizaciju Jesenskog i proljetnog kupa te društveno natjecanje. U vodu Žužička prošle je godine pušteno 134 kg konzumnog šarana, 115 kg mlađi šarana i 65 kg amura.

Od planova najavljuju legalizaciju i uređenje okoliša doma, a svečanost otvaranja očekuje se krajem godine u sklopu proslave 15. obljetnice rada. Došlo je i do nekih promjena u vodstvu. Dugogodišnjeg blagajnika Josipa Ostrugnaja na toj funkciji je zamijenio Nenad Legin, dok je Darko Kalinić novi član Upravnog odbora.

Ostrugnaj je ribički blagajnik punih 45 godina (30 u Somu i 15 u Žužički) za što mu je uručeno priznanje. Članovi su bili jednoglasni da postane počasni član Žužičke. Matoš je zahvalio Općini Kotoriba i svim sponzorima koji im pomažu u radu.

– Mi smo prepoznali vaš rad i uvrstili vas u općinski proračun. Radite tako dobro i dalje, poručio  im je općinski načelnik Ljubomir Grgec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije