Općina Nedelišće stipendira 72 studenta

U Općinskoj vijećnici u Nedelišću u petak 25. siječnja upriličeno potpisivanje ugovora za 31 novog stipendista koji će primati stipendije od Općine Nedelišće. Uz općinskog načelnika Mladena Horvata, potpisivanju ugovora bili su nazočni i njegovi zamjenici Darko Dania i Vitomir Kirić te predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun.

Pozdravljajući okupljene studente i njihove roditelje, načelnik Mladen Horvat istaknuo je kako su u ovogodišnjem proračunu zbog opće situacije smanjivane pojedine stavke ali to nije učinjeno sa sredstvima za stipendije jer je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, pišu općinske internet stranice.

Podsjetio je kako dobivanje stipendije ne traje samo jednu godinu nego se sukladno ostvarenim rezultatima ono nastavlja do završetka studija. Pozvao je roditelje da djecu pokušavaju usmjeravati u ona zanimanja koja su deficitarna, a to su na području općine Nedelišće arhitektura, graditeljstvo, elektrotehnika, strojarstvo i geodezija.

Zamjenici načelnika Darko Dania i Vitomir Kirić te predsjednik Vijeća Željko Kacun čestitali su novim stipendistima na ostvarenom rezultatu u školovanju kojim su stekli pravo na općinsku stipendiju, te su im zaželjeli uspješni nastavak studija i brzo zapošljavanje u struci. Općina Nedelišće do akademske godine 2012./2013. ima aktivne ugovorne obaveze za 41 stipendista.

Kada se tome pribroji novih 31 stipendista Općina Nedelišće stipendira ukupno 72-oje studenata. Od novih studenata 17 ih je u preddiplomskom ostvarilo pravo na stipendiju prema uspjehu, 11 u diplomskom prema uspjehu, a 3 studenta ostvarila su pravo na osnovu socijalno-imovinskog statusa.

Iz Općinskog proračuna za nove će se stipendiste ove godine izdvojiti 139.000 kuna, za postojeće studente 190.000 kuna, odnosno ukupno 329.000 kuna. Mjesečni iznos stipendija za studij u Čakovcu i Varaždinu iznosi 300 kuna, za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj 500 kuna, a za studij u inozemstvu 600 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije