UVJERENJE OBRTNIČKE KOMORE

BRICO DOSANJAO SVOJ SAN Primio posebno uvjerenje: Šišanje i brijanje kao nekada!

Prije nekoliko dana je Hrvatska obrtnička komora je Brijačnici "Brico” vl. Stanislava Mučića iz Čakovca dodijelila uvjerenje za koje se godinama borio

Prije nekoliko dana je Hrvatska obrtnička komora je Brijačnici “Brico” vl. Stanislava Mučića iz Čakovca dodijelila uvjerenje za koje se godinama borio, koje je godinama sanjao i kako sam kaže koje je zaslužio svojim predanim brijački zvanjem, kojeg čuva od nepovratnog nestanka.

– Da bi to dočekao trebao je strpljenja i podrške, a za to najprije zahvaljujem svojoj supruzi koja je znala za moj dug i mukotrpan put da taj stari zanat dignem na pijedestal koji odavno zaslužuje, kaže ponosni Stanislav i dodaje kako zahvalnost duguje i svojim mušterijama jer i oni imaju doprinos u zaokruživanju ove priče.

O čemu je riječ? Uvjerenju o statusu obrta s tradicijom kojim se na temelju primljenog zahtjeva, pregleda radionice te zapisnika Stručne komisije za za tradicijske, odnosno umjetničke obrte dodjeluje pravo isticanje znaka za usluge šišanja i brijanja škarama i britvom, uređivanje i brijanje brkova i brade.

Osim sreće i zadovoljstva, Brico ima želje da njegovim putem krenu nove “barbersice” koje polako, ali sigurno, svladavaju vještine starog zanata.

– Ponosna sam i čast mi je učiti od najboljeg i priznatog zanatlije u šišanju i brijanju – kaže njegova kći Tea Zorković za koju tata vjeruje kako ga u tome neće iznevjeriti, a time i ovo tradicijsko zvanje.

Poznajući Stanislava, a i godinama slušajući priče njegovih nastojanja da se izbori za sadašnji status, držimo da je zaslužio duboki naklon i čestitke svih bradonja i onih čiju kosu krati, uređuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije