POU Čakovec: Osposobljene nezaposlene osobe

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Čakovec putem svojim mjera, na program osposobljavanja uputio je šivače. Putem javne nabave, kao najpovoljnijem ponuditelju, program obrazovanje je dodijeljen Pučkom otvorenom učilištu Čakovec. Teorijski se dio obrazovanja, a i vježbe šivanje odvijao u Učilištu, a praktični dio u poduzeću Meiso d.d. iz Goričana.

Inicijativa za obrazovanje šivača krenula je od Snježane Dominić, direktorice Meisa d.d. Svojim je angažmanom dokazala da šivanje i izrada obuće u Međimurju ima potencijala, da nije izumrlo i sigurno je pokazala put i drugim poduzećima, iz drugih gospodarskih grana, da inicijativa za obrazovanje treba krenuti od poduzeća, koji su potencijalni poslodavci nezaposlenim osobama.

Polaznice su tijekom obrazovanja najprije usvojile teoretska znanja i osnovne operacije šivanja u Učilištu u kabinetu za šivanje, a nakon toga su se u Meisu obučavale i prošle sve faza rada šivanja obuće. Svojim zalaganjem, upornim i marljivim radom, ostavile su odličan dojam i dokazale da odabir kandidatkinja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne služba Čakovec bio odličan.

Uvjerenja o osposobljenosti polaznicama je uručio ravnatelj POU Čakovec Mario Zamuda, Snježana Dominić, direktorica Meisa te predavačica Andreja Modrinjak i predstavnici HZZ Čakovec. Polaznice su svojim pohvalama i zadovoljstvom pokazale da se isplatilo potruditi te da će lakše pronaći posao, nego prije samog uključivanja u proces obrazovanja.

Dokazavši se na praksi, nekoliko se polaznica već i zaposlilo u Meisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije