Iskra - Iskustvom do kreativnih aktivnosti

FOTO Pučko otvoreno učilište Čakovec: Otvorena izložba Papir, matrica, kamen

Tijekom ovoga projekta Pučko otvoreno učilište Čakovec provodilo je 3 različite radionice za osobe starije od 54 godine i to kamene ploče – izrada mozaika, restauracija uspomene i linorez

U sklopu projekta ”Iskra – Iskustvom do kreativnih aktivnosti”, čiji je nositelj POU Zagreb, a partneri POU Zabok, POU Obris Požega i POU Čakovec provode se razne aktivnosti.

Jedan od njih je izložba koja je otvorena u Dvorani Scheier. Možete je pogledati još samo u srijedu od 10 do 12 i 16 do 20 sati. Tijekom ovoga projekta Pučko otvoreno učilište Čakovec provodilo je 3 različite radionice za osobe starije od 54 godine i to kamene ploče – izrada mozaika, restauracija uspomene i linorez.

Kristina Pongrac vodila je radionicu kamene ploče, a u njoj su sudjelovale Gordana Bogdan, Jelena Čugalj, Ivanka Haček, Nada Igrec, Verica Rosić, Vesna Stričak, Ruža Šmitran, Branko Baksa, Slavica Edešar, Emilija Horvat, Ljubica Horvat, Đurđa Horvat, Neda Horvat, Suzana Kemec, Vera Lipović i Biserka Sinjerec.

Andrea Matić vodila je radionicu restauracija uspomene na kojoj su sudjelovale Slava Beti, Jelena Čugalj, Draga Dokleja, Ljubica Dragović, Emilija Horvat, Ruža Kolar, Đurđica Košak, Bernarda Lapat, Vera Lipović i Franciska Pongrac. Radionicu linorez u umjetnosti i dizajnu također je vodila Andrea Matić, a na njoj su sudjelovale Branka Barić, Marina Bernat, Katarina Bistrović, Emilija Horvat, Zora Krčar, Vera Lipović i Rudi Radovan.

U programu prije otvorenja izložbe nastupili su pjevački zbor Udruge umirovljenika pod vodstvom Dragice Karoline Šimunković, te Marija Jambrošić sa zborom uz pratnja na klaviru Darka Golubića. Dramska družina 4.a razreda OŠ T. Goričanca M. Subotica pod vodstvom učiteljice Slavice Švec, izvela je dramsku igru ”Dej se geni, dej se pokreni”, a polaznica Vera Lipović svojom je pjesmom Iskra razgalila srca svih sudionika u projektu. 

Organizacija izložbe sufinancirana je u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Nakon otvorenja izložbe gosti iz Zagreba, Zaboka, Požege i Osijeka razgledali su Čakovec i posjetili Muzej Međimurja. Puni dojmovi i lijepih uspomena iz Čakovca vratili su se u svoj kraj. U projektu će se održati još završna izložba u Zagrebu 10. rujna ove godine gdje će biti izloženi radovi sudionika iz svih ustanova partnera na projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije