Vijesti / Društvo
Društvo
ŠTRIGOVSKE NOĆI Događaj koji se ne propušta: Dočekajte ljeto na Mađerkinom bregu!
E.M.

BOGAT PROGRAM

ŠTRIGOVSKE NOĆI Događaj koji se ne propušta: Dočekajte ljeto na Mađerkinom bregu!

Pozdrav prvom ljetnom suncu uz klasiku proteći će uz nastup pijaniste Nikole Grabara i prijatelja, Irme Draičević, Gabrijele Hrženjak i Dominika Padarića

 

Turistička zajednica Općine Štrigova, u naravi njezin mislitelj, moderator i realizator Josip Mikec, izradila je Program kulturnih, zabavnih, društvenih i enogastronomskih događanja u danima i tjednima koji slijede. U naravi riječ je o pretprogramu Štrigovskih noći 2020. kojime se u štrigovski kraj želi dovesti što više gledatelja, posjetitelja i turista iz naše domovine te susjedstva. 

Već ovog vikenda  na svoje će doći prijatelji vina i vinara jer se održavaju Dani otvorenih podruma pod nazivom V GOrice. A događaj svih događaja slijedi idućeg vikenda u nedjelju 21. lipnja na Mađerkinom brijegu gdje će u 5 sati ujutro biti organiziran Doček ljeta ili ljetni solsticij uz modernu klasičnu glazbu. Pozdrav prvom ljetnom suncu uz klasiku proteći će uz nastup pijaniste Nikole Grabara i prijatelja, Irme Draičević, Gabrijele Hrženjak i Dominika Padarića. 

 Od 2. do 5. srpnja održavat će se 10. umjetnička kolonija s vrhunskim glazbenim sastavima i vokalnim solistima. Najveći broj događanja odvijate će se u crkvi svetog Jeronima u Štrigovi, Centru za šport i rekreaciju, te u Muzeju Međimurja u Čakovcu i Državnom arhivu u Štrigovi. Spominjemo samo nastup Zagrebačkog kvarteta i dovoljno smo rekli o kvaliteti izvođača svjetovne i sakralne glazbe.

U subotu 11. srpnja u Zmajevom vrtu na imanju Obitelji Valkaj u Železnoj Gori, koji je lani ugostio svjetsku glazbenu damu Evelin Novak, bit će predvečernji koncert ozbiljne glazbe u kojem sudjeluju klaviristica Martina Filjak, te vokalni solisti i glazbenici Marija Kuhar Šoša, Nina Tarandek, Domagoj Dorotić, Nikola Grabar i Mario Šoša. Time završava prvi dio Štrigovskih noći, nakon čega slijede događanja navezana na Dane općine i Magdalenskog prošćeja u Štrigovi. 

Dakle od danas, petak 12. lipnja kada Otvoreni podrum ima Vinarija Knehtl-Medenjak cijeli štrigovski kraj postaje Međimurska prijestolnica kulture u svim oblicima i sadržajima. Stoga, odabir je vrlo jednostavan, treba samo krenuti u Štrigovu te na Info panou u središtu Štrigove vidjeti kalendar događanja, kao i kartu s destinacijama, a sve ostalo odradit će prijateljski raspoloženi domaćini.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!