Vijesti / Društvo
Društvo
ŽB ČAKOVEC 'Oštro osuđujemo nekorektne istupe s ciljem blaćenja bolnice i njezinih djelatnika'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

BOLNICA O SMRTI BRANITELJA

ŽB ČAKOVEC 'Oštro osuđujemo nekorektne istupe s ciljem blaćenja bolnice i njezinih djelatnika'

Županijska bolnica Čakovec poslala nam je odgovor na medijski istup vezano za smrt branitelja Alena Topleka koji prenosimo u cijelosti

Zdravstveni sustav u cijelosti i Županijska bolnica Čakovec ponos su svih Međimuraca i cijele županije. Što pokazuje izrazito visok postotak usluga koje Međimurci koriste u bolnici, visok postotak svih jednodnevnih operacijskih zahvata, usluga dnevne bolnice i hemodijalize od preko 85%, preko 92% hospitaliziranih čine Međimurci, organiziranosti sustava s daleko najvećim postotkom iskorištenosti postelja od preko 82% i ostalo.

Uza sve izazove koji su se javljali proteklih godina izgradili smo suvremeni zdravstveni bolnički sustav, zaposlili dovoljan broj liječnika, opremili ga suvremenom medicinskom opremom, podigli Bolnicu na zavidan stručni nivo. 

Vezana vijest

Županijska bolnica Čakovec o tragičnoj smrti branitelja BEZ DLAKE NA JEZIKU Otvoreno pismo HDZ-a Međimurja: 'Odgovornost sustava za tragičnu smrt branitelja'

Stoga pozivamo HDZ Međimurske županije da ne koristi Bolnicu za svoju kampanju i u političke svrhe. Županijska bolnica Čakovec se u proteklim godinama u više navrata jasno izrazila o neprihvatljivom uplitanju politike u organizaciju i stručni zdravstveni rad Bolnice i očekujemo da se navedeno poštuje.

Što se tiče nedavnog istupa u svezi tragičnog događaja iznenadne smrti gospodina Topleka, teško intoksiciranog suicidalnog pacijenta, navodimo da su pacijenta u trijažni šator doveli njegovi prijatelji, a ne zavod za hitnu medicinu Međimurske županije te da pacijent na prijem u Bolnicu nije čekao sat i pol.

Pacijent je bio zbrinut po pravilima struke, a nakon iznenadnog kardiorespiratornog aresta je bio reanimiran. Još jednom naglašavamo da su djelatnici Bolnice i Hitne medicine postupili profesionalno poštujući sve naputke i protokole struke.

Navedeni iznenadni neočekivani događaj je prijavljen Ministarstvu zdravstva, proveden je stručni unutarnji nadzor, koji je također dostavljen Ministarstvu zdravstva i obavljena je obdukcija u ustanovi KBC Rebro.

Uprava Županijske bolnice Čakovec oštro osuđuje neprofesionalne i nekorektne istupe s ciljem blaćenja Bolnice i njezinih djelatnika.

Ovim putem izražavamo duboku i iskrenu sućut s boli obitelji i prijatelja preminulog branitelja Alena Topleka.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!