Vijesti / Društvo
Društvo
DOKTORSKI RAD Otvorenje izložbe autorice Kristine Horvat Blažinović 9. lipnja u Muzeju Međimurja
Muzeja Međimurja Čakovec

Zabava za kralja

DOKTORSKI RAD Otvorenje izložbe autorice Kristine Horvat Blažinović 9. lipnja u Muzeju Međimurja

Izložba je praktični dio doktorskog rada akademske slikarice.

U utorak, 9. lipnja, u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec održat će se otvorenje izložbe pod nazivom 'Zabava za kralja' autorice Kristine Horvat Blažinović.

O izložbi

- Izložba je praktični dio doktorskog rada akademske slikarice Kristine Horvat Blažinović, magistrice umjetnosti, u okviru doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Naslov disertacije je 'Realno i simboličko u poetici umnoženih ekrana i slika'. Mentori su red.prof.art. Damir Sokić i doc. dr. sc. Blaženka Perica. Izložba se sastoji od nekoliko tematski povezanih video projekcija. Od dvije videoinstalacije i tri videoprojekcije, koje čine cjelovit audio-vizualni ambijent. Videoradovi i instalacije su osmišljeni kao samostana djela, ali su, objedinjeni zajedničkom idejom, istovremeno segmenti jedinstvene izložbene cjeline - stoji u najavi.

O autorici

Kristina Horvat Blažinović (rođena 1970.) je akademska slikarica rodom iz Čakovca. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Završila je Akademiju za likovno umetnost, Univerze v Ljubljani 1997. godine i Poslijediplomski studij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani - magistrica umjetnosti (mr.art.) 2007. godine. Završava doktorski studij Akademije likovnih umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu - predstoji joj samo obrana doktorskog rada. Izvanredna je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!