Zoran Vidović: Pješačka staza prema N.S. Rok čisti se redovito

U rubriku eMedjimurje.hr portala Pitanja i odgovori pristiglo nam je pitanje čitatelja kojeg je zasmetala neočišćena od snijega pješačko biciklistička staza na relaciji Čakovec-Novo Selo Rok. Odgovor smo potražili u Gradu Čakovcu kod zamjenika gradonačelnika Zorana Vidovića.

Pitanje:

Zanima me zašto se ne očisti pješačko biciklistička staza na relaciji Čakovec-Novo Selo Rok? Nakon prvog velikog snijega staza je bila očišćena ali kako je napadao novi snijeg vožnja biciklom po stazi nije moguća. Dijelovi staze su čisti, ali na pojedinim dijelovima su velike gromade snijega koje se ne mogu zaobići. Zbog toga se mora voziti po cesti što i nije najbolja opcija, pogotovo kad je magla kao danas ili po noći.

Odgovor:

Kao i prometnice i pješačko biciklističke staze čiste se prema prioritetima. Pješačko biciklistička staza prema Novom Selu Rok čistila se redovito, veće količine snijega posljedica su zapuha koji su se pojavili u 3 danu padavina, a u pogledu toga također je dan nalog da se izvrši čišćenje radi protočnosti.

U ovakvim zimskim uvjetima nemoguće je osigurati čišćenje staze kao i prometnice, osobito iz razloga jer ne postoji barijera između prometnice i staze koja bi sprječavala nanose snijega.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije