Poljoprivredni tečaj u Donjem Kraljevcu

Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca u suradnji s Udrugom Stolisnik iz Zagreba organizirao je 12. i 13. siječnja 2013. Poljoprivredni tečaj biološko-dinamičke proizvodnje u hotelu Phoenix u  Sesvetama. Tijekom dva dana održan je prvi dio Poljoprivrednog tečaja.

Predavač Drago Purgaj, dipl. ing. agr., voćar iz Slovenije s dugogodišnjim iskustvom u biološko-dinamičkoj proizvodnji dva je dana izlagao osnovne upute o toj proizvodnji, proistekle učenjem dr. Rudolfa Steinera iz njegovih predavanja davne 1924. Više od 80 polaznika pozorno je pratilo predavanja i aktivno sudjelovalo postavljanjem pitanja.

Tečaj ima za cilj obučiti polaznike za razumijevanje dinamičkih procesa na poljoprivrednom gospodarstvu koji utječu na rast i razvoj biljaka i životinja, te ih osposobiti za samostalno predviđanje i rješavanje situacija na vlastitom gospodarstvu.

Na tečaju je pojašnjeno kako djeluje nadsunčev i podsunčev sustav, životne i reproduktivne snage, kremene i vapnene supstance, zatim karakter planeta, elemenata i biljaka te je bilo govora o njihovoj međusobnoj povezanosti kao i povezanosti ljudskih bića, biljaka i životinja. Sve je pojašnjavano u smislu poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednik potom pomoću preparata i mjera koji obogaćuju postojeće resurse, harmonizira stanje na svom gospodarstvu.

Svi zainteresirani za poljoprivredni tečaj imaju mogućnost prisustvovati ponovnom Poljoprivrednom tečaju koji će se održati u Donjem Kraljevcu 26. i 27. siječnja, te 16. i 17. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije