KUD Donji Vidovec mještanima poklonio priredbu

Minule nedjelje članovi KUD-a Donji Vidovec svojim su mještanima priredili nezaboravno kulturno-zabavno poslijepodne. Na prvoj ovogodišnjoj priredbi folklorna sekcija KUD-a pohvalila se svojim uspjesima u protekloj godini, a jedan od njih je da će opet predstavljati Međimurje na Vinkovačkim jesenima.

Za to su odabrani na Smotri međimurskog folklora u susjednoj Donjoj Dubravi zbog kvalitetnog nastupa. Naravno, plesačice i plesače prate i brojni članovi tamburaške sekcije koju vodi predsjednik KUD-a Nikola Matulin. Nakon starijih folkloraša koje vodi Gordana Žemljić, pozornicu su preuzeli članovi mlađe folklorne sekcije sa spletom “Turki robe” koje je pripremila Monika Cenko. Istovremeno su se tamburašima na pozornici priključili i njihovi najmlađi članovi.

I oni su se pohvalili da će zbog izvrsnog nastupa u Maloj Subotici predstavljati Međimurje na smotri u Svetoj Nedjelji kod Zagreba. Publika je plesače ispratila pljeskom i nakon najave voditeljice, sa pažnjom pratila nastupe najboljih vidovskih pjevača Alojza Nestića, Ljubice Kopasić i Katarine Hudiček.

Tamburaše i pjevače na daskama Doma kulture zamijenili su gosti iz Preloga članovi udruge PAS (Preločka amaterska scena) sa jednočinkom Božidara Glavine “Mi smo obični ljudi” koju je režirala Lidija Lukačić. U veseloj predstavi nastupila je i Željka Grabant iz Preloga koja je sa KUD-om iz Donjeg Vidovca prvi puta surađivala 1995. godine kada je dramska sekcija bila prvi put na Državnoj smotri dramskih amatera u Murteru.

Glumci su nagrađeni velikim pljeskom dvjestotinjak prisutnih gledatelja, među kojima je bio i najbolji glumac amater te 1995. godine, Gabrijel Matulin. Druženje je završeno efektnim nastupom tamburaša  i plesača sa spletom “Podravskih plesova”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije