POU Čakovec: Završio tečaj krojenja i šivanja

Pučko otvoreno učilište Čakovec organiziralo je za polaznice tečaj krojenja i šivanja koji je provodila Andreja Modrinjak, ing. odjevne tehnologije. Tijekom tečaja polaznice su radile mnogo toga – ručno izrađivale bodove i naučile njihovu upotrebu te su izradile jastučiće za pribadače.

Nakon toga su usvojile uzimanje tjelesnih mjera i izrada krojeva uz pomoć modnog časopisa. Upoznale su se sa upotrebom i mogućnostima šivaćih strojeva, naučile su izraditi pregače, kućne papuče, jastučnice, patcwork te uže i šire porube za izradu nadstoljnjaka. Svaka od polaznica usvojila je kako izraditi jednostavnije suknje. Na kraju program su izrađivale kostime za vilenjake.

Između svega toga polaznicama su prema njihovim interesu i željama pojedinačno objašnjavane razne operacije rada u svrhu izrade raznih dekorativnih komada u kućanstvu i dijelova odjevnih predmeta. Zadovoljne polaznice svojim će znanjima moći kreativno provoditi svoje slobodno vrijeme. POU Čakovec poziva sve zainteresirane da se prijave za novu grupu jer će uskoro početi s novim tečajem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije