Kazališna družina “Štolcer” gostuje u Lendavi

Hrvatsko kulturno društvo Pomurje iz Lendave u subotu, 12. siječnja ugošćuje Kazališnu družinu “Štolcer” iz Čakovca koja će u Kulturnom domu u Lendavi odigrati predstavu Idu Zrinski. Na KAM-u 2012. godine kazališna družina predstavila se predstavom Idu Zrinski autorice Kristine Štebih.


Željka Grahovec
dobila je nagradu za najbolju glumicu Festivala, Dejan Buvač nagradu za režiju, Kazališna družina dobila je i posebno priznanje za izvrsnu kolektivnu igru, a Marko Kovač za glumačku minijaturu. Osim ovih nagrada predstava je bila nominirana i za najbolju predstavu KAM-a, te za najbolji dramski tekst. Početak predstave u Lendavi zakazan je za 19 sati.

O predstavi:

Obitelj Zrinski je na okupu. Gospodaru Čakovca, banu Nikoli Zrinskom, u posjet je došao brat Petar sa ženom Katarinom. Nitko ne zna što rade iza zidova. Možda se odmaraju, možda pišu pisma, možda se spremaju za novu bitku s Turcima.

Čini se da život među zidinama prolazi sporo. Sajmeni je dan. Pred zidinama vreva, tu se radi, ljubi, pjeva i živi. Obični ljudi žive posve običnim životom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije