Priopćenje TZ grada Čakovca vezano za Doček Nove godine u Čakovcu

Na našu email adresu stiglo je priopćenje Turističke zajednice grada Čakovca vezano za Doček Nove godine koje prenosimo u potpunosti:

“Turistička zajednica grada Čakovca organizator je brojnih manifestacija i javnih programa u gradu Čakovcu uključivo i Doček Nove godine. Uz podršku sponzora, ove smo godine odlučili našim građanima i posjetiteljima pokloniti novogodišnji program s poznatim hrvatskim izvođačima – klapom Maslina, te Jurom Stublićem i grupom Film.

Sama organizacija programa popraćena je velikim entuzijazmom, te nas je izuzetno veselila činjenica da ovakvim dočekom Čakovec dolazi na VIP listu hrvatskih gradova koji dočekuju Novu godinu na gradskim trgovima uz poznate hrvatske estradne zvijezde. Za organizaciju nastupa izvođača angažirana je tvrtka «Xenia promet» d.o.o. iz Marije Bistrice, koja se bavi organizacijom glazbeno zabavnih programa i glazbenom produkcijom i s kojom smo dosad korektno odradili neke ranije programe.

Organizacija Dočeka odvijala se u najboljem redu do trenutka kada smo obaviješteni da se g. Jura Stublić i bend nisu pojavili na tonskoj probi i da ne žele nastupati. Odmah po saznanju, odlučila sam osobno stupiti u kontakt s g. Stublićem koji je nakon dužeg razgovora i nagovaranja ostao ustrajan u svojoj odluci da nije u mogućnosti održati koncert jer se ne osjeća dobro. Nakon toga je zajedno sa članovima grupe Film napustio Čakovec.
Također želim napomenuti da nisam primijetila da je g. Stublić pretučen.

Takvim ishodom bili smo primorani brzo djelovati kako bi održali novogodišnji program, te je dogovoren duži nastup klape Maslina, kao i zamjenski izvođač g. Boris Babarović – Barba, pjevač legendarnih Crvenih koralja. Usprkos nedolasku g. Stublića, javnost je odlično ocijenila koncert klape Maslina i g. Babarovića,  novogodišnji program nikad nije bio posjećeniji, ponoćni vatromet bio je među najljepšima do sada, a atmosfera odlična. Na žalost, sve je ovo palo u sjenu natpisima na raznim portalima i tiskovinama koji su uslijedili o napadu na pjevača.

O događajima ranije te večeri u hotelu između dviju spominjanih strana doznali smo iz medijskih članaka i službenog priopćenja odvjetnika Xenia promet d.o.o, g. Darka Domjana. Čude nas doduše neki od medijskih navoda, primjerice kako g. Stublić tvrdi da nije prepoznao predstavnika agencije u dogovoru s kojim je došao na koncert u Čakovec. Isto tako ukoliko se radilo u napadu kako to da su obje strane prijavljene za narušavanje javnog reda i mira od strane policije kako navode pojedini mediji.

Turistička zajednica grada Čakovca u cijeloj ovoj situaciji smatra se oštećenom stranom te ćemo sukladno sklopljenom ugovoru tražiti naknadu nastale štete i javnu ispriku građanima.”

Za Turističku zajednicu grada Čakovca:
Ivana Maltar, direktorica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije