Zborovi čakovečke župe na Božićnom koncertu u Lendavi

Tradicionalna priredba u lendavskoj crkvi započela je misnim slavljem na hrvatskom jeziku koje je predvodio fra. Stanko Belobrajdić, župnik i gvardijan čakovečke župe sv. Nikole biskupa. Tople riječi dobrodošlice na početku sv. mise izrazio je vlč. Martin Dolamič, župnik lendavske župe.

Čakovečki župni zborovi za vrijeme mise pjevali su pjesme sa kora crkve, a uz pomoć raspjevanih vjernika i orgulja koje je svirao Božidar Bogdan, orile su se tradicionalne božićne pjesme. Domaćine je pozdravio, a goste iz Čakovca predstavio predsjednik Matice Hrvatske iz Čakovca Stjepan Hranjec.

Nakon mise  Božićni koncert prekmurskim Hrvatima na dar započeo je Ženski pjevački zbor sa nekoliko hrvatskih, međimurskih i jednom slovenskom božićnom pjesmom. Prigodne recitacije izveli su Petra Topličanec i Hrvoje Živković, a pjevačkim solo izvedbama predstavili su se Marija Jambrošić i Benjamin Beriša. Sa prekrasnim izvedbama božićnih pjesama predstavio se je i Mješoviti pjevački zbor i nakraju su svi zajedno otpjevali Narodil nam se kralj nebeski.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Pomurje Đanino Kutnjak zahvalio se gostima iz Čakovca na darovanoj sv.misi i prekrasnom koncertu te je pozvao sve goste i članove HKDP na zajedničku večeru u dvoranu župnoga dvora. Druženje se je nastavilo nakon večere uz izmjenu poklona, zajedničke pjesme i poziv za uzvratni koncret sljedeće godine u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije