U Šenkovcu potpisani ugovori s novim stipendistima

U srijedu, 2.siječnja općinski načelnik Vladimir Novak u općinskoj vijećnici primio je nove stipendiste Općine Šenkovec koji su tom prigodom pristupili svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju. Načelnik je tom prigodom izrazio zadovoljstvo velikim brojem stipendista s područja Šenkovca i Knezovca te im zaželio mnogo uspjeha u učenju i daljnjem obrazovanju.

Uz načelnika na svečanom prijemu studenata bili su i roditelji stipendista te Mario Šestak, predsjednik Povjerenstva za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija, informiranje i mladež. Na natječaj se prijavilo sveukupno 15 kandidata. Povjerenstvo za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija, informiranje i mladež razmotrilo je sve pristigle zamolbe te je prema kriterijima propisanim u Odluci općinskog vijeća o stipendiranju (prebivalište na području općine, socijalni status obitelji, uspjeh u školi i učenju) donijelo odluku o dodjeli 12 novih stipendija.

Općina po ugovorima iz prethodnih godina ima obvezu stipendiranja 25 studenata pa sada sveukupno ima 37 stipendista od kojih je njih petero ove godine u mirovanju. U ovogodišnjem proračunu Općine Šenkovec za stipendije je osigurano 150 tisuća kuna. Studenti koji studiraju u Čakovcu ili Varaždinu primat će mjesečnu stipendiju od 300 kn, dok će svi ostali koji studiraju u udaljenijim gradovima i inozemstvu primati stipendiju od 500 kn mjesečno.

Novi stipendisti Općine Šenkovec su: Anamarija Varga, Iva Posavec, Nikola Debelec, Petra Dobranić, Filip Magdalenić, Patrik Novak, Juraj Gregor, Sanela Novak, Anja Tišljar, Martina Hrženjak, Kruno Saško i Ines Kanski.

Ranijih godina sklopljen je Ugovor o stipendiranju sa sljedećim studentima: Ivan Goričanec, Dino Korent, Marina Križarić, Viktor Žganec, Zrinka Benčić, Sanda Moharić, Monika Novak, Ana Škvorc, Judita Janković, Tomislav Vuk, Kristina Božić, Dino Pavleković, Kristina Zadravec, Dina Kostel, Krešimir Baksa, Jurica Radek, Luka Štrukelj, Vanja Hederić, Iva Ladić i Tea Mošmondor. Navedeni studenti ispunili su svoje ugovorne obaveze te će im se stipendije nastaviti isplaćivati i u 2012/2013. godini.

Studenti koji ove akademske godine imaju pravo na status  mirovanja bez isplate stipendija su: Emina Lehkec, Mateja Topolko, Korina Palačić, Alen Lajtman i Dino Novak. Ovi studenti imaju pravo dobivati općinsku stipendiju sljedeće akademske godine ukoliko ove godine izvrše sve svoje obveze na fakultetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije