SNAŽNO PODRHTAVANJE

VIDEO I FOTO Jak potres pogodio Zagreb i nanio velike štete. Treslo se i Međimurje

U 7 se osjetio i drugi potres

Snažno podrhtavanje probudilo je jutros Zagrepčane i šire zagrebačko područje. Potres magnitute 5,3 stupnja po Europskoj agenciji se osjetio i u dijelu Hrvatske i u Sloveniji. U 7 sati osjetio se i još jedan potres koji je opet zatresao zgrade.

Epicentar prvig potresa u 6.24 sati je bio 7 kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od 10 kilometara. Podrhtavanje se osjetilo i u Velikoj Gorici, Karlovcu, Varaždinu, Međimurju, Križevcima… 

Jak potres u Zagrebu istjerao je Zagrepčane iz svojih domova. Ljudi su uplašeni i zovu svoje bližnje da provjere jesu li svi dobro. Iz cijelog grada pristižu fotografije i videi štete koja je nastala, a odlomljen je čak i vrh katedrale.

Po centru Zagrebu je više oštećenja na zgradama, cigle su padale po automobila, a mnogi građani nam javljaju o popucanim staklima, razbacanim policama i stvarima… Građani nam javaljaju da su im se tresle zgrade, a podrhtavanje je potrajalo 10-tak sekundi. U istočnim predgrađima nakon potresa osjetilo se još nekoliko manjih podrhtavanja.

“Jako, jako snažan u Zagrebu. Izbacio me iz kreveta. Iduće podrhtavanej bilo lakše, ali neugodno”, “Jako je zatreslo i bilo jako glasno. Moja zgrada je cijela popucala”, “Zgrada se njihala. Užas” – samo su neki od komentara preplašenih građana od kojih je većina u strahu izašla na ulice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije