uvredljiv natpis

‘CIGANE U GETO’ Pošarana tabla: Uvredljiv natpis na ulazu u Goričan, načelnik Moharić oštro osudio ovaj čin

- Smatram da ovakav čin revoltira i potiče na mržnju pripadnika nacionalne manjine Roma koji žive u Goricanu - napisao nam je čitatelj Ivan Balog. -Natpis je uklonjem u roku od nekoliko sati i neću dozvoliti govor mržnje, ali niti uništavanje općinske imovine - poručio je načelnik Mario Moharić

U našu je redakciju stigla dojava da je na ulazu u Općinu Goričan netko pošarao tablu uvredljivim natpisom ‘Cigane u geto’, a ‘U’ je napisano tako da se krajevi izvijaju prema van pa izgleda kao tzv. uhato U, odnosno poznati ustaški simbol.

– Ja sam Ivan Balog i pripadnik sam nacionalne manjine Roma, živim u mjestu Goričan i naišao sam na ovakav grafit na tabli koja označava mjesto Goričan iz smjera Hodošana. Smatram da ovakav čin revoltira i potiče na mržnju pripadnika nacionalne manjine Roma koji žive u Goričanu – napisao nam je čitatelj.

Odlučili smo kontaktirati načelnika Općine Goričan Maria Mohorića koji je sve oštro osudio.

– Natpis je uklonjen u roku od nekoliko sati i neću dozvoliti govor mržnje, ali niti uništavanje općinske imovine. Sve je prijavljeno policiji i pozivam građane ako imaju spoznajte ili su nešto vidjeli da se jave – poručio je Moharić.

U PU međimurskoj kažu da rade na ovom slučaju i intezivno traže počinitelje. Isto tako kontaktirana je Općina Goričan radi uklanjanja natpisa. Na oštru osudu ovog čina naišli smo i u Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije