Vijesti / Društvo
Društvo
SJAJNA VIJEST Županijska bolnica Čakovec kadrovski pojačana s osam novih liječnika!
Međimurska županija

STIGLI NOVI LIJEČNICI

SJAJNA VIJEST Županijska bolnica Čakovec kadrovski pojačana s osam novih liječnika!

U manje od godinu dana, zaposleno je 11 specijalista, od čega tri oftalmologa, dva kirurga traumatologa, jedan vaskularni kirurg i pet ortopeda

Županijska bolnica Čakovec jedna je od rijetkih hrvatskih bolnica koja kontinuirano bilježi priljev novih liječnika, a posljednjim zapošljavanjem sedam liječnika i jedne liječnice oformljen je i Odjel ortopedije. Kao presudni razlog dolaska u čakovečku bolnicu liječnici ističu izvrsne radne uvjete te suvremenu infrastrukturu i modernu opremu.  

Županijska bolnica Čakovec, prateći trendove u zdravstvu, omogućava i slijedi svaku naprednu ideju liječnika, bilo da je riječ o novim metodama rada, edukaciji ili idejama koje pridonose poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite.

- Jedan od ključnih ciljeva u mandatu ovog rukovodstva bolnice bilo je stabiliziranje odljeva kadrova i nedostatka liječnika u kirurškoj službi. U manje od godinu dana, zaključno s jučerašnjim danom u navedenoj službi, zaposleno je 11 specijalista, od čega tri oftalmologa, dva kirurga traumatologa, jedan vaskularni kirurg i pet ortopeda. Rezultat je to inicijative pročelnika i svih rukovoditelja unutar kirurške službe te aktualnog rukovodstva bolnice. Nije izostala niti potpora Upravnog vijeća te Međimurske županije kao osnivača, poglavito kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu i opremu - istaknuo je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc. dr. sc. Tomislav Novinščak.

Uz postojećeg pročelnika službe Dražena Krištofića, dr. med., spec. opće kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije i voditelja Odjela ortopedije i traumatologije prim. mr.sc. Joška Smilovića, spec. ortopedije, subspec. traumatologije lokomotornog sustava, pristigli su novi liječnici iz Austrije, Varaždina, Zagreba, Dubrovnika, a to su Matija Branilović, dr. med., spec. opće kirurgije, subspec. traumatologije, Denis Grgurović, dr.med.,  spec. opće kirurgije, subspec. opće kirurgije, Ivica Leto, dr. med., spec. ortopedije i traumatologije, Ana Magdalenić, dr. med., spec. ortopedije, Jasenko Mandić, dr. med.,  spec. ortopedije i traumatologije, Marko Labaš, dr. med., spec. ortopedije i traumatologije, Boris Lukić, dr.med., spec. ortopedije i traumatologije i prim. dr. sc. Mladen Petrunić, dr.med., spec. opće kirurgije, subspec. vaskularne kirurgije.Župan Posavec: 'Povećanjem broja liječnika smanjit ćemo liste čekanja i biti spremni za nove izazove'

- Ne sjećam da se već dogodilo, da jedna opća bolnica u jednom danu može predstaviti osam novih liječnika. To je doista rijetkost, kao i činjenica da se liječnik koji je otišao u Austriju gdje kirurzi imaju bolje radne i financijske uvjete, vratio u čakovečku bolnicu. Prije nekoliko godina kad smo krenuli s velikim investicijskim ciklusom, sa strategijom da nam obrazovanje i zdravstvo moraju biti temelj razvoja, suočavao sam se s porukama da je lako graditi zgrade, imati dobru opremu, ali što to vrijedi ako odlaze liječnici. Međutim, upravo bolji uvjeti, ulaganje u opremu i infrastrukturu pretpostavka su povratku liječnika.

Sada je jasno da su sve investicije imale smisla i pored toga što smo našim sugrađanima omogućili bolje uvjete liječenja, liječnicima smo stvorili bolje uvjete za njihov profesionalni rast i razvoj kroz regionalni Centar izvrsnosti iz područja interventne kardiologije, u budućnosti kroz Centar izvrsnosti iz područja ortopedije, većim brojem liječnika zasigurno ćemo smanjiti liste čekanja i biti spremni za izazov koji su pred nama. Imamo jasan cilj i smjer i sve što radimo u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti i dalje ćemo raditi  u petoj brzini - zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec poželjevši liječnicima puno uspjeha u radu.Pročelnik službe Dražen Krištofić istaknuo je kako je ponosan što su mladi liječnici odlučili raditi u ŽBČ jer je ovo upravo mlada ekipa puna entuzijazma.

- Naše kolege očekuju odlični uvjeti, imamo novi operacijski trak, Odjel ima 23 kreveta te ćemo ponuditi vrhunsku medicinu što se tiče ortopedije i traumatologije. Imamo vrhunskog vaskularnog kirurga i mnoge kolege koje će educirati i raditi s mladim kolegama, a u zajedničkoj sinergiji ponuditi najbolje pacijentima. Prošle godine smo bili značajno hendikepirani u tom smislu, imali smo dežurstva i ispomoć vanjskih kolega iz ustanova iz Zagreba, ali uspjeli smo to sanirati tako da imamo sada i zapošljavamo svoje ljude. Zahvaljujemo inicijativi Međimurske županije i ove godine idemo u rekonstrukciju odjela dječje i abdominalne kirurgije i tu ćemo imati vrhunske uvjete za rad - rekao je.

Prim. mr.sc. Joško Smilović prisjetio se svojih početaka prije 25 godina i želje da ortopedija u Čakovcu bude jedna od pet najboljih ortopedija u Hrvatskoj.

- Dolaskom kolega iz drugih krajeva i Hrvatske i inicijativom osnivača, stvoreni su uvjeti da ortopedija u Čakovcu konačno bude u pet najboljih ortopedija u Hrvatskoj s temeljnim ciljem pružanja vrhunske usluge pacijentima - kaže Joško Smilović.Upravno vijeće ŽBČ daje snažnu potporu svakoj inicijativi uprave Bolnice koja vodi unapređenju usluga i njihovoj dostupnosti pacijentima.

- Suradnja s upravom ŽBČ je na zavidnoj razini, a upravo zajedničkim radom postižemo sve bolje rezultate. Jedan od rezultata je i dolazak liječnika, kupnja vrhunske opreme, realizacija nadstandarda i sva nastojanja čitavog tima da se nađe novac za nova zapošljavanja i napredak bolnice. Zadovoljni djelatnici i vrhunske usluge jamstvo su još kvalitetnije skrbi za pacijente naše, a sve više i pacijente susjednih županija - rekla je predsjednica upravnog vijeća ŽBČ dr. sc. Sonja Tošić Grlač.

Matija Branilović vratio se iz Austrije u Međimurje jer smatra da ŽBC omogućava bolje uvjete za rad, moderniju opremu i svojim pacijentima pruža nadstandard u zdravstvu. Timski rad u medicini jedan je od prioriteta, a to je bio i motiv povratka naše Međimurke dr. Ane Magdalenić, specijalistice ortopedije koja se sa svojim kolegama vratila u Čakovec te je ponosna što s timom vrhunskih stručnjaka ima priliku razvijati ortopediju upravo u Međimurju.

- Želja za razvijanjem ortopedije u uvjetima u kojima to ortopedija zaslužuje doveli su me nazad u Čakovec. Uvjeti su u ovoj bolnici bolji, prihvatljiviji za razvoj ortopedije, a nama je bilo važno da kao tim ostanemo raditi zajedno jer smo zajedno studirali, specijalizirali i do sada radili. Pružila nam se mogućnost i iskoristiti svoje znanje razvijati ortopediju, izvoditi nove operacije, učiti i raditi nove stvari, što je bilo presudno za naš dolazak - kazala je dr. Magdalenić.Na predstavljanju su bili prisutni i Teuta Shahini-Latin, dr. med. specijalist ortopedije, uži.spec. traumatologije lokomotornog sustava i Igor Šegović, dr. med., spec. pedijatarije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!